• Autoritățile căutaseră șapte tineri care fuseseră dați dispăruți săptămâna trecută.
  • Procuratura de stat a declarat că a investigat locul după ce a primit un raport despre posibile părți ale cadavrului acolo.
  • În Mexic sunt peste 110.000 de persoane dispărute.

Autoritățile din Mexic au găsit cel puțin 45 de saci care conțineau rămășițe umane într-un defileu de la periferia orașului Guadalajara, în timp ce experții criminaliști lucrează pentru a identifica câte cadavre se află printre rămășițe. Procuratura de stat din statul vestic Jalisco a anunțat descoperirea într-o declarație miercuri seara, scrie ABC News.

Sacii au fost recuperați dintr-o râpă adâncă de 40 de metri, într-o zonă cu acces dificil, au precizat procurorii de stat din Mexic. Pompierii și apărarea civilă au lucrat cu un elicopter pentru a recupera rămășițele din defileu și au planificat să continue și în zilele următoare.

Autoritățile căutaseră șapte tineri lucrători din call center care fuseseră dați dispăruți săptămâna trecută când au găsit locul, dar încă nu se știa dacă aceștia se numărau printre rămășițele găsite. Presa locală a raportat că lucrătorii din call-center făceau parte dintr-o rețea „frauduloasă” care i-a vizat pe cetățenii mai în vârstă din SUA cu oferte false de vacanță și de timp partajat.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Procuratura de stat a declarat că a investigat locul după ce a primit un raport despre posibile părți ale cadavrului acolo. În Mexic sunt peste 110.000 de persoane dispărute, iar Jalisco este statul cu cel mai mare număr, la 15.000, potrivit datelor oferite de guvernul federal.

Citește și