• Autorul unor cărți pentru copii, care s-a remarcat prin cărțile sale cu ilustrații cu perechi de mamă și pui de animale, este acuzat de transfobie, instigare la violență și violență verbală.
  • „Feeling cute, might shoot some children” este mesajul transmis de Watley.
  • Autorul este Mitchell Thomas Watley și este acum acuzat de transfobie, violență verbală și instigare la violență.

Autorul unor cărți pentru copii din Alaska a fost abandonat de editura sa după ce a postat note transfobe care amenință copiii. Ilustratorul Mitchell Thomas Watley este cunoscut pentru desenele sale care înfățișează animale, precum vidre, lupi și vulpi.

Mitchell Thomas Watley, în vârstă de 47 de ani, va avea o audiere preliminară pe 11 aprilie, la Juneau. Acesta este acuzat de amenințare teroristă pentru că ar fi plasat note care surprindeau o armă suprapusă peste steagul transgender. Textul de pe note scria: „Feeling Cute Might Shoot Some Children.”

Notele au fost găsite într-o perioadă de controversă cu privire la legile care vizează persoanele transgender din toată țara. Mai mult, ele au venit la doar câteva zile după masacrul de la școala creștină din Nashville, care a provocat șase decese. Conturile de pe rețelele de socializare și alte surse indică faptul că atacatorul din Nashville se identifica drept bărbat. Poliția a spus că persoana responsabilă de atac „a fost desemnată femeie la naștere”, dar folosea pronume masculine pe profilele de pe rețelele de socializare.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Care au fost motivele desemnate de Watley

După masacrul din Nashville a apărut o narațiune falsă online, care susținea că a existat o creștere a numărului de persoane transgender sau nonbinare în rândul atacatorilor de acest tip. Unii experti și influenceri politici de pe rețelele sociale au mers mai departe, sugerând în mod fals că mișcările pentru drepturile trans transformă activiștii în teroriști.

Documentele instanței arată că Watley a făcut referire la atacatorul din Nashville după arestarea sa. Watley, care locuiește în Juneau, și-a plătit cauțiunea de 10.000 de dolari cu ajutorul soției sale, potrivit Yahoo! News.

„Ofițerii au vorbit cu Mitchell, care a spus că se teme de recentul atacator transgender și și-a însușit responsabilitatea de a tipări și de a distribui aceste pliante”, se spune în plângerea penală. Înregistrările online nu au enumerat un avocat pentru Watley. Un bărbat neidentificat a răspuns la ușa casei cuplului și a spus că nu va exista niciun comentariu.

În Juneau, vânzătorii de cărți au eliminat cărțile ilustrate de Watley. Editura lui, Sasquatch Books, deținut de Penguin Random House, a declarat miercuri că și-a încheiat relația de publicare cu Watley și că va întrerupe vânzarea cărților lui.

Citește și: