• Personalități ale presei de stat rusești l-au ironizat pe Trump după arestarea și punerea sub acuzare de marți a acestuia.
  • Imaginile AI cu Trump, purtând salopete portocalii, arătau că fostul președinte ar dansa pe melodia Jailhouse Rock.
  • Cu toate acestea, alți comentatori ruși au continuat să îl apere cu vehemență pe fostul președinte.

Arestarea și punerea sub acuzare a fostului președinte Donald Trump de marți, în Manhattan, a dictat acoperirea mediatică și comentariile din întreaga lume, ajungând pe primele pagini ale ziarelor nu doar în SUA, ci și în Europa și America de Sud, scrie Business Insider.

Reacțiile extreme la problemele juridice ale lui Donald Trump au fost proeminente în Rusia. Trump a fost pus sub acuzare marți pentru 34 de capete de acuzare de falsificare a registrelor de afaceri legate de o plată de 130.000 de dolari pentru plata către Stormy Daniels, vedetă a unei firme pentru adulți, înainte de alegerile din 2016. El a negat că ar fi avut o relație cu Daniels.

Fascinația presei rusești pentru acest caz a devansat eventuala punere sub acuzare a lui Trump. Vineri seară, emisiunea politică rusă 60 Minutes” a difuzat o imagine generată de inteligența artificială a fostului președinte stând în sala de judecată și purtând un costum portocaliu, în timp ce membrii juriului emisiunii discutau despre procedurile viitoare.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Acesta este un factor important, pentru că spune că, în general, poți să te duci după foști președinți. În trecut, se credea întotdeauna că aceștia au imunitate”, a declarat Dmitri Abzalov, directorul Centrului pentru Comunicare Strategică, într-un clip al emisiunii, potrivit traducerilor Insider.

Cum a reacționat presa din Rusia la acuzarea lui Donald Trump

Răspunsul presei de stat rusești la punerea sub acuzare a lui Trump a fost relatat pentru prima dată de The Daily Beast și de editorialista Julia Davis, care a creat Russian Media Monitor pentru a combate propaganda rusă.

Două zile mai târziu, la emisiunea Evening with Vladimir Solovyov”, gazda și propagandistul de lungă durată al Kremlinului, Vladimir Solovyov, a discutat despre șansele lui Trump de a câștiga Casa Albă, glumind că poate fostul președinte ar căuta azil în Rusia ca urmare a nenumăratelor sale probleme legale, potrivit The Beast.

Andrey Sidorov, decan adjunct al catedrei de politică mondială de la Universitatea de Stat din Moscova, și-a exprimat disprețul față de ideea unui zbor al lui Trump în Rusia, a relatat The Beast, reluând frustrările altor șefi de discuții de stat care au deplâns aparenta incapacitate a lui Trump de a începe un război civil american: Sunt destul de dezamăgit de Donald. El m-a dezamăgit pe 6 ianuarie 2021″, a declarat Sidorov, potrivit publicației.

Coprezentatoarea Olga Skabeeva a recunoscut cu bucurie că Trump s-ar putea schimba într-un costum portocaliu de închisoare”, adăugând: Luăm mult popcorn și așteptăm”.

Cu toate acestea, chiar și pe fondul tonului batjocoritor al unor comentatori, mulți alții au continuat să îl apere vehement pe candidatul la alegerile prezidențiale din 2024, care a declarat că se va opune unui ajutor suplimentar pentru Ucraina dacă va fi ales, sugerând că punerea sub acuzare a lui Trump a fost operațiunea politică a democraților care urmăresc să-i distrugă șansa la Casa Albă.

Citește și: