• Brad Pitt a cumpărat pentru prima dată proprietatea de aproape un hectar în urmă cu aproape 30 de ani.
  • Tranzacția marchează una dintre cele mai scumpe vânzări din sudul Californiei din acest an.
  • Pitt ar fi cumpărat cele patru proprietăți din jurul casei de 6.700 de metri pătrați.

Brad Pitt și-a vândut casa din Hollywood Hills pentru 39 de milioane de dolari, cu doar câteva zile înainte de intrarea în vigoare a noii taxe Măsura ULA din Los Angeles, scrie The Independent. Actorul a încheiat vânzarea casei sale în stil Craftsman la sfârșitul lunii martie, evitând așa-numita mansion tax” care a intrat în vigoare la 1 aprilie.

Noua taxă va impune vânzătorilor de proprietăți de peste 5 milioane de dolari să plătească o taxă de transfer de patru procente, în timp ce o taxă de 5,5 procente va fi percepută pentru vânzările de proprietăți de peste 10 milioane de dolari. Vânzându-și casa de la Hollywood Hills chiar sub limită, Brad Pitt a evitat o factură fiscală de 2,145 milioane de dolari.

Brad Pitt a cumpărat pentru prima dată proprietatea de aproape un hectar în urmă cu aproape 30 de ani de la actrița Cassandra Peterson, cunoscută pentru interpretarea Elvirei, Stăpâna Întunericului în filmul cu același nume din 1998. În 1994, Pitt a cumpărat conacul pentru suma de 1,7 milioane de dolari. Din 1998 până în 2009, Pitt ar fi cumpărat cele patru proprietăți din jurul casei de 6.700 de metri pătrați. În prezent, casa de lux include un parc de skate, un teren de tenis, un iaz koi și mai multe piscine.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Potrivit Los Angeles Times, tranzacția marchează una dintre cele mai scumpe vânzări din sudul Californiei din acest an și una dintre cele mai mari vânzări realizate vreodată în cartierul Hollywood Hills. O sursă a declarat pentru Entertainment Tonight că afacerea a fost făcută în afara pieței”, ceea ce înseamnă că locuința a fost listată în mod privat și vândută unui cumpărător anonim.

Pitt și fosta soție, Angelina Jolie, și-au crescut cei șase copii în conacul din Los Angeles, pe lângă proprietatea lor Chateau Miraval, situată în regiunea Provence din Franța. După o relație de 12 ani și doi ani de căsătorie, fostul cuplu s-a despărțit în 2016, invocând diferențe ireconciliabile”. Deși divorțul lor a fost finalizat în 2019, ei se află în negocieri cu privire la custodia copiilor lor și la împărțirea bunurilor financiare.

Citește și: