• Avocații lui Trump au făcut presiuni pentru o amânare pe termen nelimitat a datei procesului documentelor clasificate.
  • Trump nu a participat la audiere.
  • Fostul preşedinte american a anunțat că a fost înștiințat oficial că riscă să fie inculpat în ancheta privind violențele produse la sediul Congresului în ianuarie 2021.

Avocații fostului președinte Donald Trump și procurorii nu s-au decis când va începe procesul penal al acestuia privind gestionarea defectuoasă a unor documente clasificate, dar judecătorul a amânat decizia, scrie CBS.

Judecătoarea Aileen Cannon a declarat marți că va emite un ordin scris după audierea de aproape două ore de la tribunalul federal din Fort Pierce, unde avocații lui Trump au făcut presiuni pentru o amânare pe termen nelimitat a datei procesului.

Trump nu a participat la audiere.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Avocații lui Trump au susținut că fostul președinte nu poate avea parte de un proces corect înainte de alegerile din 2024, potrivit Associated Press.

Pe de altă parte, avocații Departamentului de Justiție au solicitat un ordin de protecție care ar limita capacitatea avocaților apărării de a împărtăși clienților lor informațiile clasificate pe care le primesc de la procurori.

Fostul președinte american spune că se așteaptă să fie pus sub acuzare

Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat în scrutinul prezidențial din 2024, a anunțat marți că a fost înștiințat oficial că riscă să fie inculpat în ancheta privind violențele produse la sediul Congresului în ianuarie 2021.

„Mi s-a transmis că sunt vizat de investigația unui juriu federal privind violenţele din 6 ianuarie şi că am la dispoziție un timp foarte scurt, patru zile, pentru a mă prezenta la instanţă, ceea ce înseamnă aproape de fiecare dată detenţia temporară şi inculparea”, a spus Donald Trump.

Citește și: