• Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins afirmațiile fostului președinte Donald Trump că ar putea pune capăt războiului Rusiei în Ucraina în 24 de ore.
  • Trump a spus în timpul campaniei electorale: „Dacă sunt președinte, rezolv acel război într-o zi.”
  • „Ei bine, se pare că Donald Trump a avut deja aceste 24 de ore o dată la vremea lui (…) dar trebuie să fi avut și alte priorități.”, a declarat Zelenski.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins afirmațiile fostului președinte Donald Trump că ar putea pune capăt războiului Rusiei în Ucraina în 24 de ore, spunând că fostul președinte a avut deja 24 de ore pentru a face acest lucru, scrie Daily Wire. Remarcile lui Zelenski, pe care le-a făcut înainte, se refereau la momentul în care Trump era în funcție și Rusia ocupa Crimeea și părți din estul Ucrainei.

Într-un interviu acordat Martha Raddatz de la ABC News, Zelenski a spus că poziția sa după 16 luni de război a rămas neschimbată și nu va ceda niciun teritoriu rușilor.

Trump spunea în campania electorală: „Dacă sunt președinte, rezolv acel război într-o zi, 24 de ore”. Zelenski a răspuns: „Mi se pare că singura dorință de a pune capăt războiului stă în experiența pe care o are fiecare în viața de zi cu zi”. „Ei bine, se pare că Donald Trump a avut deja aceste 24 de ore o dată la vremea lui. Eram în război, nu într-un război pe scară largă, dar eram în război și, după cum presupun, el avea acel timp la dispoziție, dar trebuie să fi avut și alte priorități.”

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Zelenski i-a criticat pe alți oficiali americani pentru că au semnalat că SUA ar trebui să reducă finanțarea pentru războiul din Ucraina, spunând că este o mișcare „periculoasă”.

„Este important pentru noi să păstrăm sprijinul bipartizan al Ucrainei”, a spus el. „Înțelegem că există unele semnale periculoase care vin de la anumiți politicieni actuali din SUA cu privire la reducerea asistenței pentru Ucraina, sau ar putea exista o viziune alternativă și asta este periculos pentru noi.”

Citește și