Bărbatul bănuit de uciderea fetiţei din Arad a fost arestat preventiv

criminalul fetitei arse din arad Foto: Poliția Română

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ruxandra Tarcea, a confirmat pentru MEDIAFAX că bărbatul, concubinul mamei fetei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Anterior, acesta fusese reţinut pentru 24 de ore.

Cercetările în cazul fetiţei arse, găsită lângă un cimitir din Arad, au fost extinse luni şi pentru violenţă în familie şi profanare de cadavre sau morminte.

Conform unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, iniţial a fost găsit un picior al copilei, în cartierul Bujac din oraşul Arad, lângă cimitir.

La o distanţă de aproximativ 50 metri a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în partea inferioară şi lipsa picioarelor. Zona în care a fost descoperit cadavrul avea urmele unei incendieri.

După autopsie, medicul legist a stabilit că victima este o fetiţă cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi a fost cauzată posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural. Fetiţa ar fi murit cu 24-48 de ore înainte de găsire.

Anchetatorii au reuşit reconstituirea chipului copilei şi aşa au ajuns la presupusul criminal.