• Guvernul a fost acuzat că a ascuns conținutul sensibil din punct de vedere politic din cadrul anchetei.
  • Ancheta Covid a dezvăluit o notificare legală din 28 aprilie 2023 prin care se solicită comunicări neredactate de pe telefoanele domnului Johnson și ale fostului său consilier Henry Cook.
  • Lady Hallett a declarat că mesajele nu ar fi trebuit să fie eliminate înainte de a fi predate în fața instanței.

Noul scandal vine în contextul în care Boris Johnson rupe legăturile cu avocații numiți de guvern după ce aceștia l-au trimis la sediul poliției. Șeful anchetei publice Covid a acuzat Cabinet Office că a ascuns informații importante despre modul în care Boris Johnson a gestionat ancheta Covid, relatează The Independent.

Într-o serie de scrisori făcute publice miercuri, ancheta Covid a dezvăluit o notificare legală din 28 aprilie 2023 prin care se solicită comunicări neredactate de pe telefoanele domnului Johnson și ale fostului său consilier Henry Cook, un prieten al lui Carrie Johnson. Acestea includ mesajele lor cu fostul strateg Dominic Cummings, secretarul de sănătate de atunci, Matt Hancock, secretarul de cabinet Simon Case, ofițerul medical principal Sir Chris Whitty și consilierul științific șef de atunci, Sir Patrick Vallance. Ancheta a cerut, de asemenea, agendele și caietele de notițe ale domnului Johnson.

Sursă: The Independent

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Lady Hallett a declarat că detaliile din jurnalul fostului premier, dar și mesajele de pe WhatsApp și din e-mailuri, nu ar fi trebuit să fie eliminate înainte de a fi predate. Președinta a cerut aceste informații care îi aparțin domnului Johnson, cu miniștrii săi de rang înalt, cu înalți funcționari publici și cu consilierii lor, în timpul pandemiei.

Baroana Hallett a respins argumentele aduse de Cabinet Office împotriva publicării anumitor discuții, avertizându-i pe oficialii guvernamentali de posibile sancțiuni penale în cazul unei acțiuni în justiție. Această dispută extraordinară are loc în contextul în care Johnson a dezvăluit că a rupt legăturile cu avocații desemnați de guvern care îl reprezintă în cadrul anchetei Covid, după ce a fost trimis la poliție pentru alte posibile încălcări ale regulilor.

Citește și:

Proiect de lege controversat în Carolina de Sud: Interzicerea avorturilor după șase săptămâni de sarcină

VIDEO. Șeful ONU: „Lumea nu reușește să protejeze civilii prinși în conflict. Aproape 17.000 de civili au fost uciși anul trecut”

Rusia prelungește cu trei luni arestul jurnalistului american, Evan Gershkovich, acuzat de spionaj