Cei doi polițiști acuzați că au omorât un bărbat din Pitești au fost plasați în arest la domiciliu

Sursa: Mediafax Foto
  • Cei doi polițiști acuzați că au provocat moartea unui bărbat din Pitești au fost plasați în arest la domiciliu
  • Cei doi susțin că au intervenit conform procedurilor
  • Polițiștii sunt încarcerați la IPJ Argeș și au fost audiați prin videoconferință

Cei doi polițiști acuzați că au provocat moartea unui bărbat din Pitești au fost plasați în arest la domiciliu, conform G4Media.

Curtea de Apel Pitești a decis joi plasarea sub arest la domiciliu a celor doi polițiști acuzați de purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului din Argeș, care nu a vrut să se îndepărteze de la locul unui incendiu. Cei doi sunt încarcerați la IPJ Argeș și au fost audiați prin videoconferință.

G4Media relatează că în motivarea judecătorului care i-a trimis în detenție pe cei doi scrie că polițiștii puteau găsi alte mijloace pentru a-l îndepărta pe bărbat de la fața locului.

„Deși inculpații Ilie Florea și Draghici Daniel au susținut că au intervenit conform procedurilor, judecătorul de drepturi și libertăți aparantele acțiuni ale inculpaților, constând în trântirea brutală a victimei la pământ, urmată de țintuirea acesteia, comprimarea cu picioarele a gâtului și toracelui victimei nu au justificare, iar reacția inculpaților apare ca vădit disproporționată față de circumstanțele derulării evenimentelor astfel cum au fost reținute în baza declarațiilor martorilor și a vizualizării înregistrării video. Astfel, având în vedere că victima era o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, de vârstă înaintată, nu se exprima coerent, nu s-a manifestat violent față de organele de poliție, nu prezenta niciun pericol public, transpare cu evidență faptul că puteau fi identificate alte mijloace de a o îndepărta pe aceasta de la fața locului”, se arată în motivare.

De asemenea, doi jandarmi sunt urmăriți penal în dosarul Pitești, de procurorii militari. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București, cei doi jandarmi sunt cercetați pentru purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, „în coautorat cu doi agenți de poliție din cadrul IPJ Argeș”.

Un bărbat de 63 de ani, din Pitești, a murit vineri, după ce a fost evacuat de polițiști dintr-un local cuprins de flăcări. Oamenii legii l-ar fi bruscat în momentul în care a fost scos afară din local. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat de medici.