• O mare parte din furia resimțită de demonstranții din suburbia pariziană Nanterre, de unde era originar Nahel, a fost îndreptată împotriva poliției.
  • Violențele s-au concentrat în cartierul Pablo-Picasso din Nanterre.
  • O înregistrare video postată pe rețelele de socializare în cursul nopții arată un grup de tineri care dau foc unor documente și scaune în interiorul primăriei din Mons-en-Barœul.

Ministrul de interne din Franța a declarat că au fost efectuate 150 de arestări în timpul protestelor din timpul nopții. Gérald Darmanin a precizat într-un tweet că primării, școli și secții de poliție au fost vizate într-o noapte de violență insuportabilă” în întreaga țară, informează BBC.

O înregistrare video postată pe rețelele de socializare în cursul nopții arată un grup de tineri care dau foc unor documente și scaune în interiorul primăriei din Mons-en-Barœul – o suburbie a orașului Lille.

În videoclip se văd numeroase incendii în diferite încăperi. Mormane de documente sunt incendiate, în timp ce persoane purtând pulovere cu glugă și cagule aruncă mai multe hârtii și scaune peste documentele deja în flăcări.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Mai multe incendii în Toulouse

Miercuri seară devreme, în cartierul Mirail din Toulouse, aproximativ o sută de persoane au aruncat cu proiectile în poliție. Pe rețelele de socializare au fost postate mai multe înregistrări video cu incendii declanșate, în special în cartierul Reynerie. Potrivit unei surse din poliție care a vorbit pentru BFMTV, mai multe persoane au fost arestate și o unitate de forțe mobile a fost trimisă în sprijin.

Didier Martinez, secretarul regional al sindicatului Unité SGP-Poliție, a declarat pentru BFMTV că mulți tineri au vrut să se lupte cu poliția” și au aruncat cu pietre” în pompierii aflați la datorie.

Videoclipul arată apoi un grup mare adunat în fața primăriei. Alte imagini arată cum sunt lansate artificii spre fațada clădirii. O mare parte din furia resimțită de demonstranții din suburbia pariziană Nanterre, de unde era originar Nahel, a fost îndreptată împotriva poliției.

Violențele din Franța s-au concentrat în cartierul Pablo-Picasso din Nanterre, potrivit agenției de presă AFP, unde mulți tineri au ieșit în stradă la apusul soarelui, în jurul orei 22.00, și au dat foc la mașini și coșuri de gunoi.

Se retrag! Haideți, băieți, haideți, moarte polițiștilor!”, ar fi strigat o persoană. Marți, poliția a împușcat mortal un tânăr de 17 ani care nu a oprit pentru un control în trafic.

O secție de poliție din Nisa a fost ținta unor atacuri

Alte incidente au fost raportate la Nisa, unde o secție de poliție și vehicule de poliție au fost vizate de tiruri de mortier, a declarat o sursă din cadrul poliției pentru BFM Nice Côte d’Azur.

Doresc să condamn în termenii cei mai fermi tirul de mortier îndreptat în această seară asupra secției de poliție Saint Augustin din Les Moulins, care din fericire nu a provocat pagube. Cei care încurajează acești huligani sunt iresponsabili”, a scris pe Twitter primarul orașului, Christian Estrosi.

În Essonne, între Viry-Châtillon și Grigny, aproximativ treizeci de persoane au oprit un autobuz în jurul orei 20.50 și i-au cerut șoferului să plaseze autobuzul în mijlocul intersecției pentru a-i da foc, a aflat BFMTV de la o sursă din cadrul poliției. Pasagerii au părăsit autobuzul pe cont propriu, nefiind semnalate persoane rănite. Incidentul a dus la întreruperea serviciilor.

Adolescentul, pe nume Nahel M, a fost împușcat de la mică distanță în timp ce conducea și s-a prăbușit la scurt timp după aceea. Potrivit presei franceze, poliția a sugerat inițial că adolescentul a condus mașina spre ei cu intenția de a-i răni. Dar imaginile pe care le puteți vedea mai sus – care au fost verificate de agenția de știri AFP – arată cum un ofițer își îndreaptă arma spre șofer prin geamul acestuia și pare să tragă de la mică distanță.

Citește și