Procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, soldată cu decesul omului de afaceri Ion Crișan, la ”omor calificat cu premeditare”, potrivit unui comunicat al instituției. 

„Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat cu premeditare, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin”, a transmis luni de Parchetul General.

Procurorii mai anunță că duminică a fost finalizată cercetarea la fața locului și că procurorul de caz a dispus realizarea mai multor expertize și constatări.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În acest caz, au fost audiate mai multe persoane.

„În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiție și soluționării cu celeritate a cauzei, au fost alocate importante resurse umane și logistice de către Poliția Română, care își desfășoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

O explozie, urmată de un incendiu şi soldată cu un deces a avut loc sâmbătă dimineață în parcarea unui supermarket din municipiul Arad.

La volan se afla Ioan Crişan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

După ce în zonă au fost găsite urme de explozibil, Parchetul General a preluat ancheta şi se fac cercetări in rem pentru omor, fiind întocmit deja un cerc de suspecţi.

Se pare că bomba aflată în maşina omului de afaceri, sub scaunul şoferului, a fost detonată de la distanţă, prin telecomandă.

Știre în curs de actualizare.