• Fostul ministru de Interne din guvernarea PSD, în prezent senator de Arad, Mihai Fifor, spune, despre cazul omului de afaceri a cărui maşină a explodat, că este rezultatul politicii de împuternicire şi delegare care se întâmplă în MAI.
  • „Ce autoritate are un delegat”, se întreabă Fifor.

Mihai Fifor spune că omul de afaceri Ioan Crişan a fost ucis violent, folosindu-se o maşină aruncată în aer în plină zi, pe unul din bulevardele cele mai circulate ale Aradului, nu foarte departe de centrul oraşului.

O astfel de crimă, spune Fifor, pe pagina sa de Facebook, nu poate decât să ridice uriaşe semne de întrebare legate de siguranţa cetăţeanului, de modul în care înţeleg să îşi facă datoria instituţiile statului.

„Cunosc Ministerul Afacerilor Interne… chiar bine aş zice. Ştiu ce se petrece în Inspectoratele Judeţene de Poliţie, cu structurile lor cu tot. După nenorocitul caz Caracal, ca interimar la Interne, am vorbit de necesitatea luptei cu crima organizată. Despre nevoia imediată de reformare a MAI, la nivelul tuturor structurilor sale, până în ultimul cătun unde ajunge Poliţia Română. Despre reprofesionalizarea acestei instituţii şi despre investiţii urgente şi serioase în resursa umană şi în infrastructură. Despre încadrarea corectă, transparentă şi stabilă a tuturor funcţiilor, începând cu cele de conducere”, spune Mihai Fifor, duminică, pe Facebook.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?

Potrivit lui Fifor, IPJ Arad este condus de mai bine de un an şi jumătate prin împuternicire sau prin delegare.

„De mai bine de un an şi jumătate, comanda IPJ Arad este exercitată fie prin împuternicire, fie prin delegare. Ce autoritate are un la comanda Poliţiei Judeţene? Ce decizii îşi poate asuma? De reforma a instituţiei, în niciun caz”, afirmă Mihai Fifor.

Senatorul PSD spune că Aradul e un oraş complicat din punctul de vedere al infracţionalităţii transfrontaliere, aşa a fost mereu şi acest lucru se va întâmpla în continuare.

„Traficul de ţigări, de droguri, de carne vie, de alcool, migraţia ilegală, toate reprezintă provocări teribile pentru instituţiile de forţă ale statului. Care, după ziua de ieri (sâmbătă – n.r.), par a fi fost înfrânte”, admite fostul ministru.

Potrivit acestuia, un atentat cu bombă reprezintă un lucru „de o gravitate extremă”, care ar trebui să le ridice semne uriaşe de întrebare celor din Poliţia Română de la Arad.

O explozie, urmată de un incendiu şi soldată cu un deces a avut loc sâmbătă dimineață în parcarea unui supermarket din municipiul Arad.

La volan se afla Ioan Crişan, om de afaceri arădean, patronul firmei piscicole Crimatex.

După ce în zonă au fost găsite urme de explozibil, Parchetul General a preluat ancheta şi se fac cercetări in rem pentru omor, fiind întocmit deja un cerc de suspecţi.

Se pare că bomba aflată în maşina omului de afaceri, sub scaunul şoferului, a fost detonată de la distanţă, prin telecomandă.