Curtea de Apel din Georgia suspendă procesul împotriva lui Donald Trump. Cum îl ajută decizia pe fostul președinte în cursa electorală

Curtea de Apel din Georgia a suspendat procesul de conspirație pentru subversiune electorală împotriva fostului președinte american Donald Trump și a altor persoane din comitatul Fulton, până la reexaminarea deciziei judecătorului de la instanța inferioară.

Acesta i-a permis lui Fani Willis, procurorul districtual din comitatul Fulton, să continue să se implice în acest caz, scrie AP.

Ordinul Curții de Apel din Georgia îl va împiedica pe judecătorul Scott McAfee de la Curtea Superioară din comitatul Fulton să să avanseze cu moțiunile premergătoare procesului până la soluționarea recursului.

Cum îl ajută decizia pe Trump în cursa pentru prezidențiale

Deși era deja puțin probabil ca acest caz să ajungă la proces înainte de alegerile generale din noiembrie, când se așteaptă ca Trump să fie candidatul republican la președinție, decizia din Georgia crește șansele ca acest lucru să se întâmple.

Instanța de apel urmează să audieze argumentele privind cererea lui Trump de excludere a lui Willis din acest caz pe 4 octombrie. Având în vedere calendarul actual, pare puțin probabil ca dosarul din Georgia să fie soluționat înainte de alegerile din noiembrie.

Această pauză înseamnă, de asemenea, că atunci când alegătorii vor vota pentru președinte în noiembrie, doar unul dintre cele patru cazuri penale în care este implicat Trump va fi ajuns la proces.

Exit mobile version