• Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a ajuns în România.
  • Curtea Supremă de Casaţie a Italiei a respins, la data de 8 august, recursul formulat de Darius Vâlcov.
  • Darius Vâlcov s-a predat autorităţilor italiene în 23 mai, în Napoli.

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a ajuns în România. Vâlcov este primul condamnat definitiv de renume pe care justiția italiană a decis să îl predea autorităților de la București. Acesta își va ispăși pedeapsa de 6 ani de detenție, pentru corupție.

Curtea Supremă de Casaţie a Italiei a respins, la data de 8 august, recursul formulat de Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, împotriva deciziei prin care s-a decis predarea acestuia către autorităţile din România.

În Italia a fost trimisă o echipă de escortă de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională pentru a-l prelua pe fostul ministru al Finanțelor, dar și fost primar de Slatina, ca să fie adus în țară, încătușat, și trimis în spatele gratiilor.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
CE PROGRAM ARE MUSK
OMAGIU PENTRU BERNARD HILL

Darius Vâlcov s-a predat autorităţilor italiene în 23 mai, în Napoli. Conform legislaţiei italiene, având în vedere locul predării, a fost atrasă competenţa Curţii de Apel Napoli. Instanţa de executare italiană nu a dispus arestarea provizorie în vederea predării, fiind lăsat în libertate, sub supraveghere.

Citește și: