• DIICOT a fost sesizat de Camera Deputaţilor cu privire la atacul informatic de marţi şi face cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic.
  • Instituţia precizează că, în acest moment, nu pot fi furnizate informaţii suplimentare privind stadiul anchetei.
  • Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat şi colaborează cu alte autorităţi cu competenţe în domeniul securităţii cibernetice la investigarea incidentului.

DIICOT a fost sesizat de Camera Deputaţilor cu privire la atacul informatic de marţi şi face cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, perturbarea funcţionării sistemelor informatice şi şantaj.

„La data de 30.01.2023 reprezentanţi ai Camerei Deputaţilor au sesizat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism cu privire la faptul că sistemul informatic al instituţiei a fost supus unui atac informatic. În cauza constituită sunt efectuate cercetări, in rem, privind săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, perturbarea funcţionării sistemelor informatice şi şantaj”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Instituţia precizează că, în acest moment, nu pot fi furnizate informaţii suplimentare privind stadiul anchetei.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Această etapă nu semnifică formularea unor acuzaţii împotriva vreunei persoane, ci instituie cadrul procesual necesar strângerii probelor în vederea stabilirii corecte şi complete a stării de fapt şi adoptării în cauză a unei soluţii legale şi temeinice”, mai arată DIICOT.

O breşă de securitate a avut loc la Camera Deputaţilor, după ce au fost furate date.

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat şi colaborează cu alte autorităţi cu competenţe în domeniul securităţii cibernetice la investigarea incidentului, a declarat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC, Mihai Rotariu.

Citește și