Donald Trump a fost acuzat că a obligat un angajat să steargă serie de înregistrări video compromitătoare. Cum decurge ancheta

FILED - 07 July 2017, Hamburg: Then US President Donald Trump attends a meeting on the sidelines of the G20 summit. Photo: Bernd von Jutrczenka/dpa

Fostul președinte american Donald Trump este acuzat că a făcut presiuni asupra unui angajat pentru a șterge înregistrările camerelor de supraveghere de la Mar-a-Lago, scrie BBC.

Donald Trump este acuzat de 3 acuzații noi în instanță, unul de reținere de informații și două de obstrucționare. O altă persoană, Carlos de Oliveira, membru al personalului de la Mar-a-Lago, a fost, de asemenea, pus sub acuzare în acest caz. Se presupune că Carlos de Oliveira ar fi întrebat ce ar putea fi făcut pentru a șterge înregistrările.

Cum decurge ancheta

Donald Trump a pledat nevinovat alături de consilierul său, Walt Nauta, care a primit, de asemenea, joi, două acuzații suplimentare de obstrucționare. Potrivit noilor documente judiciare, Walt Nauta și Carlos de Oliveira au colaborat pentru a șterge imaginile de pe camerele de supraveghere după ce Departamentul de Justiție a emis o citație prin care cerea înregistrările de supraveghere ale subsolului în care, potrivit acestuia, se aflau documente confidențiale.

Actul de acuzare spune că documentul pe care Donald Trump îl deținea conținea posibile planuri de a ataca „Țara A”, pe care CNN și alte posturi de televiziune au identificat-o ca fiind Iranul.

Citește și:

Exit mobile version