Dosar penal pentru firma a cărei barcă a spulberat un stol de pelicani în Delta Dunării. Barcagiul către turiști: „Acum filmaţi, intrăm în trombă”

delta-pelicani O barcă plină de turiști intră din plin, cu viteză, într-un stol de pelicani, în Delta Dunării. FOTO: Facebook/Marian Strinoiu

O barcă plină cu turiști a spulberat intenționat o colonie de pelicani din Delta Dunării, în urmă cu o săptămână, iar acest incident nu a fost trecut cu vederea. Incidentul s-a produs în Golful Musura, în apropiere de Sulina. După acest eveniment, proprietarul firmei care deține barca l-a concediat pe conducătorul vinovat și le cere scuze tuturor iubitorilor Deltei pentru acest episod regretabil.

Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Ion Munteanu, a precizat că firma al cărui barcagiu a intrat cu barca într-o colonie de pelicani se va alege cu o plângere penală.

Firma tulceană Royal Cruises SRL nu deţine licenţă de transport turişti pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi toate excursiile au fost ilegale, se arată după primele verificări ale ARBDD.

„Noi, luni i-am chemat la sediul rezervaţiei, dar nu s-a prezentat nimeni. Acum, pregătim actele pentru o plângere penală”, spune guvernatorul ARBDD.

De asemenea, Ion Munteanu a mai dezvăluit că deţine o înregistrare în care barcagiul pregăteşte momentul în care va intra cu barca în stolul de păsări: „Pregătiţi acum aparatele, intrăm în trombă”, le-a spus el turiştilor din barcă.