• Cele două jurnaliste sunt acuzate au coordonat protestele prin transmisiunile pe care le-au făcut în direct
  • Din moment ce au negat acuzaţiile, pot fi condamnate la trei ani de închisoare
  • Comitetul pentru protecţia jurnaliştilor din New York a cerut autorităţilor din Belarus să renunţe la acuzaţiile „absurde” împotriva celor două şi să le elibereze

Două jurnaliste bieloruse, care lucrează pentru o televiziune din Polonia, au fost aduse la tribunal, fiind acuzate că au transmis de la protestele anti-guvernamentale din 2020, relatează Reuters.

Yekaterina Andreeva şi Darya Chultsova, care lucrează pentru Belsat, au fost arestat în luna noiembrie, după un protest. Procurorii le acuză pe cele două că au coordonat protestele prin transmisiunile pe care le-au făcut în direct. Din moment ce au negat acuzaţiile, pot fi condamnate la trei ani de închisoare. Ele au apărut în instanţa, în interiorul unei structuri de metal.

Organizaţiile internaţionale pentru drepturile omului au condamnat reţinerea jurnalistelor. Comitetul pentru protecţia jurnaliştilor din New York a cerut autorităţilor din Belarus să renunţe la acuzaţiile „absurde” împotriva celor două şi să le elibereze.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Protestele din Belarus au apărut după ce Alexandr Lukaşenko a câştigat alegerile împotriva liderului opoziţiei Svetlana Tihanovskaia în luna august. Opoziţia a acuzat că alegerile au fost fraudate. Mii de protestatari şi politicieni ai opoziţiei au fost exilaţi sau încarceraţi.