• Avocații lui Holmes au susținut că aceasta ar trebui să rămână în libertate în timp ce face apel în cazul ei pentru a avea grijă de copiii ei.
  • Ea a fost condamnată la peste 11 ani de închisoare după ce un juriu a găsit-o anul trecut vinovată de fraudarea investitorilor.
  • Holmes trebuie să plătească 452 de milioane de dolari victimelor.

Un tribunal a decis că fondatoarea Theranos, Elizabeth Holmes, care a căzut în dizgrație, trebuie să se prezinte la închisoare în timp ce face apel împotriva condamnării sale pentru fraudă. Holmes, în vârstă de 39 de ani, ceruse unui judecător să rămână liberă în timp ce lupta împotriva condamnării sale la închisoare pentru o înșelătorie legată de testele de sânge, scrie BBC.

Ea a fost condamnată la peste 11 ani de închisoare după ce un juriu a găsit-o anul trecut vinovată de fraudarea investitorilor. Într-o hotărâre separată, judecătorul districtual american Edward Davila a dispus, de asemenea, ca Holmes să plătească 452 de milioane de dolari victimelor.

Ea va împărți această plată de mai multe milioane de dolari cu fostul ei partener romantic și de afaceri, fostul șef al companiei Theros, Ramesh Sunny” Balwani. Anterior, Holmes primise ordin să se predea autorităților pe 27 aprilie. Judecătorul va stabili acum o nouă dată la care aceasta va merge la închisoare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

BBC a luat legătura cu avocații lui Holmes pentru a face un comentariu.Balwani a fost condamnat la 13 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat anul trecut de 12 capete de acuzare pentru fraudă și conspirație. El a început să își ispășească pedeapsa în aprilie, după ce a pierdut propria încercare de a rămâne în libertate în timp ce făcea apel împotriva condamnării sale.

Instanța a recomandat ca Holmes să își ispășească pedeapsa în spatele gratiilor într-o închisoare federală pentru femei de minimă securitate din Bryan, Texas. Holmes ceruse Curții de Apel din Circuitul Nouă să își amâne sentința cu câteva zile înainte de a se prezenta la închisoare în aprilie. Fondatoarea Theranos spusese că va ridica întrebări substanțiale” cu privire la cazul său, care ar putea justifica un nou proces, un argument pe care Davila l-a respins.

Contrar sugestiei sale că acuratețea și fiabilitatea au fost chestiuni centrale pentru condamnările sale, declarațiile false ale doamnei Holmes față de investitorii Theranos au implicat mai mult decât dacă tehnologia Theranos a funcționat așa cum a promis”, a declarat el la momentul respectiv. Avocații lui Holmes au susținut, de asemenea, că aceasta ar trebui să rămână în libertate în timp ce face apel în cazul ei pentru a avea grijă de copiii ei.

Citește și: