• Parlamentarii din Florida au aprobat o lege susținută de guvernatorul Ron DeSantis.
  • Aceasta permite pedeapsa cu moartea celor acuzați de abuz sexual asupra copiilor.
  • Sunt și lideri americani care se opun adoptării proiectului de lege.

Propunerea, care a fost adoptată marți, în statul Florida, va permite juriului să pronunțe sentințe de condamnare la moarte cu un vot de cel puțin 8-4, după ce anterior era nevoie de unanimitate, scrie New York Post.

Proiectul de lege, care a trecut de Camera Reprezentanților din Florida, săptămâna trecută, și pe care DeSantis, cel mai probabil, îl va semna, va fi aplicat celor acuzați de abuz asupra unui minor sub 12 ani. „Cred că pedeapsa cu moartea este singura pedeapsă adecvată atunci când ai situații de acest gen”, a declarat DeSantis luni la „Good Morning Orlando”

Mai mulți lideri au spus că cei care fac rău copiilor din punct de vedere sexual sunt predispuși să repete infracțiunea și merită pedeapsa supremă. „Odată ce un prădător a prins un copil în capcană, va face rău acelui copil din nou și din nou și din nou”. „Și apoi vor trece la un alt copil nevinovat”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Lauren Book, liderul minorității din Senatul de Stat, a argumentat că execuția previne luarea în vizor a altor victime. „Comportamentul pedofililor a fost considerat extrem de repetitiv până la punctul de constrângere”, a spus ea.

Senatoarea de stat, Rosalind Osgood, una dintre cele cinci persoane care s-au opus proiectului de lege, a declarat că este de acord că atacurile sexuale asupra copiilor sunt infracțiuni grave, dar le-a spus colegilor că are probleme cu impunerea pedepsei cu moartea, din cauza convingerilor sale religioase.

De asemenea, proiectul de lege se lovește de o situație precedentă a Curții Supreme. În 2008, instanța supremă a decis în cazul Kennedy și Louisiana că pedeapsa cu moartea nu poate fi aplicată împotriva violatorilor de copii sau a oricărei persoane care a comis o crimă în care victima nu a murit. Cu toate acestea, DeSantis a sugerat săptămâna aceasta că actuala Curte Supremă, formată din șase conservatori și trei liberali, ar putea fi deschisă la anularea acestei decizii.

Controversa privind pedeapsa cu moartea a ținut prima pagină a ziarelor în Florida anul trecut, după ce un juriu l-a scutit de execuție pe Nikolas Cruz, trăgătorul de la școala din Parkland, pronunțând în schimb o condamnare pe viață.

Citește și