• Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump, spune că, fără să vrea, i-a transmis avocatului său citații false de cazuri juridice generate de inteligența artificială.
  • Cohen a făcut această mărturisire într-un dosar judiciar desecretizat vineri la tribunalul federal din Manhattan.
  • Cohen a pledat vinovat în 2018 pentru evaziune fiscală, acuzații de finanțare a campaniei electorale și minciună în fața Congresului.

Michael Cohen, fostul avocat personal al lui Donald Trump, spune că, fără să vrea, i-a transmis avocatului său citații false de cazuri juridice generate de inteligența artificială pe care le-a obținut online înainte de a fi prezentate unui judecător, scrie AP.

Cohen a făcut această mărturisire într-un dosar judiciar desecretizat vineri la tribunalul federal din Manhattan, după ce un judecător i-a cerut la începutul acestei luni unui avocat să explice cum au fost citate hotărâri judecătorești care nu există într-o moțiune depusă în numele lui Cohen. Judecătorul Jesse Furman a întrebat, de asemenea, ce rol a jucat Cohen, dacă a jucat vreunul, în redactarea moțiunii.

Cazurile generate de AI au fost citate ca parte a argumentelor scrise pe care avocatul David M. Schwartz le-a prezentat pentru a încerca să pună capăt mai devreme supravegherii judiciare a lui Cohen, după ce acesta a stat mai mult de un an în spatele gratiilor. Cohen a pledat vinovat în 2018 pentru evaziune fiscală, acuzații de finanțare a campaniei electorale și minciună în fața Congresului, afirmând că Trump l-a îndrumat să aranjeze plata unor sume de bani pentru tăcere către un actor porno și către un fost model Playboy pentru a evita daunele aduse candidaturii sale la președinția din 2016.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
SINGUR PE LUME

De la computerele cuantice la implanturile cerebrale, multe companii avansează în domenii care până acum au fost subiect de science-fiction. Iată trei tendințe tehnologice a căror evoluție merită să o urmărești în 2024.

Calculatoarele cuantice

În noiembrie, IBM a prezentat sistemul Quantum System Two. Cu o lățime de 22 de metri și o înălțime de 12 metri, aceste unități de calcul modulare pot fi conectate între ele pentru a le amplifica puterea.

Atunci când o astfel de tehnologie de calcul cuantic va ajunge la maturitate, problemele extrem de complicate care depășesc capacitatea calculatoarelor moderne de a le rezolva – cum ar fi cele din prim-planul medicinei, ecologiei, economiei și nu numai – ar putea deveni în sfârșit rezolvabile.

Din acest motiv, între jucători precum IBM, Google, Microsoft și Honeywell, precum și nume grele din domeniul informaticii din China, a început cursa pentru crearea unui sistem cuantic viabil.

Vehicule electrice

O altă tendință de urmărit este gama diversă de noi vehicule electrice care acoperă pământul, aerul și marea. Am asistat la dezvoltarea de eVTOL (aeronave electrice cu decolare și aterizare verticală) personale, precum Jetson One; camioane electrice precum cele dezvoltate de Tesla și Einride; bărci electrice precum Arc One; și scutere electrice precum Honda Motocompacto.

În 2024 voi aștepta cu nerăbdare să testez (sper) mașina solară Aptera, în care am avut ocazia să mă plimb anul trecut, recent anunțata Air Scooter de la Zapata și noua barcă în curs de dezvoltare de la Arc.

Interfețele creier-computer

Nu în ultimul rând, dar cu siguranță nu în ultimul rând, vom urmări interfețele creier-computer. Echipa video a CNET a vizitat anul acesta sediul Synchron pentru a obține o demonstrație a stentrodului companiei, un dispozitiv care poate fi introdus prin cateter, ocolind necesitatea unei operații deschise pe creier.

Synchron a implantat stentrodul la mai mulți pacienți, care au folosit dispozitivul pentru a naviga prin telefoane, calculatoare și nu numai, folosindu-se doar de gândurile lor. Stentrodul este implantat într-un vas de sânge în apropierea cortexului motor al creierului, unde detectează intenția utilizatorului de a se mișca și o transmite fără fir pentru a întreprinde acțiunea dorită.

Compania Neuralink a lui Elon Musk nu s-a ferit de operațiile deschise pe creier, dezvoltând în schimb roboți chirurgicali pentru a-și instala dispozitivele. Neuralink a anunțat că a deschis recrutarea pentru studiile sale clinice în septembrie.

Blackrock Neurotech, o altă companie de top în acest domeniu, își pregătește sistemul MoveAgain pentru o lansare comercială ca dispozitiv medical. Compania a anunțat, de asemenea, un produs pe care îl numește Neuralace, un electrod ultra-subțire și flexibil despre care spune că ar putea capta mult mai multe date decât o poate face tehnologia actuală.

Citește și