• Imran Khan, fostul prim-ministru pakistanez, a lansat un apel la proteste.
  • Acesta a lansat un apel la proteste după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru vânzarea ilegală de cadouri de stat.
  • Într-un mesaj video, el i-a îndemnat pe oameni să protesteze pașnic până când își vor obține drepturile.

Imran Khan, fostul prim-ministru pakistanez, a lansat un apel la proteste după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru vânzarea ilegală de cadouri de stat, relatează Sky News. Poliția a fost văzută înconjurând casa sa din orașul Lahore, în estul țării, sâmbătă, după pronunțarea verdictului.
Fostul jucător de cricket, în vârstă de 70 de ani, a fost arestat după ce a fost condamnat pentru vânzarea ilegală de cadouri de stat în perioada în care a fost prim-ministru, între 2018 și 2022, în urma unei anchete efectuate de comisia electorală.

Într-un mesaj video, el i-a îndemnat pe oameni să protesteze pașnic până când își vor obține drepturile, și anume un guvern ales de ei prin vot și „nu unul ca cel ca puterea ocupantă de astăzi”. El a fost acuzat că a abuzat de poziția sa pentru a cumpăra și vinde cadouri primite în timpul vizitelor în străinătate în valoare de peste 635.000 de dolari.

„Poliția l-a arestat pe Imran Khan de la reședința sa”, a declarat avocatul lui Khan, Intezar Panjotha. „Vom depune o plângere petiție împotriva deciziei la (înalta) instanță”.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

Șeful poliției din Lahore, Bilal Siddique Kamiana, a confirmat arestarea și a declarat că Khan va fi transferat în capitala Islamabad. Khan a declarat că arestarea sa era „așteptată” într-o declarație video preînregistrată, postată pe Twitter. „Poporul pakistanez, când această înregistrare video va ajunge la voi, mă vor fi arestat și voi fi în închisoare”, a spus el.

„Am o singură rugăminte și un apel: să nu stați liniștiți acasă. Acest sacrificiu pe care îl fac nu este pentru mine, îl fac pentru țara mea, pentru voi și pentru viitorul copiilor voștri. Dacă nu vă veți ridica pentru țara voastră, veți fi niște servitori, iar pentru servitori nu există o astfel de viață.”

Citește și: