• Luis Rubiales, căzut în dizgrație, a fost reținut și eliberat după ce a fost interogat la sosirea la Madrid.
  • Rubiales a fost eliberat după ce a depus mărturie la unitatea Gărzii Civile de la Terminalul 4 al aeroportului.
  • În martie, procurorii spanioli au cerut o pedeapsă cu închisoarea de doi ani și șase luni pentru sărutul nedorit cu atacanta Jennifer Hermoso.

Fostul Președinte al Federației Regale Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, căzut în dizgrație, a fost reținut și eliberat după ce a fost interogat la sosirea la Madrid de pe un zbor internațional, scrie CNN.

Un purtător de cuvânt al Gărzii Civile a confirmat pentru CNN că Rubiales a fost reținut în această dimineață, după ce a aterizat pe aeroportul Adolfo Suárez Madrid-Barajas cu un zbor comercial din Republica Dominicană. El a fost reținut de Unitatea Centrală Operativă (UCO) a Gărzii Civile pe pistă, înainte de a fi dus într-o dubă.

UCO este un organism al Gărzii Civile spaniole care investighează și luptă împotriva criminalității grave și organizate din Spania. Rubiales a fost eliberat după ce a depus mărturie la unitatea Gărzii Civile de la Terminalul 4 al aeroportului, a precizat Garda Civilă. El va aștepta acum să fie citat în fața instanței.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

În martie, procurorii spanioli au cerut o pedeapsă cu închisoarea de doi ani și șase luni pentru sărutul nedorit al lui Rubiales cu atacanta Jennifer Hermoso după victoria Spaniei la Cupa Mondială.

Cu toate acestea, mai multe rapoarte media sugerează că detenția sa face parte dintr-o anchetă de corupție în curs de desfășurare legată de mandatul său de Președinte al RFEF.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii Civile a confirmat pentru CNN că Rubiales a fost reținut și interogat pentru o anchetă diferită de cea condusă de Tribunalul Național spaniol pentru sărutul fără consimțământ cu Hermoso, dar nu a dorit să dea mai multe detalii din cauza unei decizii a Curții.

Citește și