• Andrew și Tristan Tate au fost eliberați din arestul de la domiciliu, dar nu au voie să părăsească România.
  • Cei doi frați au fost acuzați de viol și trafic de persoane, iar pe 29 decembrie au fost închiși.
  • DIICOT susține că frații Tate, impreună cu două românce, au format un grup infracțional în 2021.

Frații Tate, Andrew și Tristan, au fost eliberați din arestul la domiciliu, dar nu au voie să părăsească România în urma acuzațiilor de trafic de persoane și viol, scrie The Guardian.

Și două românce au primit acuzații pentru colaborarea cu frații Tate și au fost arestate la domiciliu. „Grupul se află sub control judicial, o măsură restrictivă mai ușoară”, a declarat o sursă apropiată.

Andrew și Tristan Tate au negat acuzațiile

La începutul acestei săptămâni, cei doi au făcut apel împotriva unei decizii judecătorești luate luna trecută, care i-a taxat pe frații Tate cu înca 30 de zile de arest la domiciliu în plus.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Cei 4 nu vor putea părăsi România și nici nu vor putea călători în alte părți ale țării, în schimb pot părăsi domiciliul în București și Ilfov. Curtea de Apel București a precizat într-o decizie scrisă, că înlocuiește măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 4 august și până la 2 octombrie.

Andrew și Tristan Tate au fost arestați pe 29 decembrie la București și au negat acuzațiile. După ce au petrecut 3 luni în arestul poliției din București, frații Tate au câștigat un recurs pe 31 martie pentru a fi mutați în arest la domiciliu.

DIICOT susține că frații Tate și două românce au format un grup infracțional în 2021 „în scopul comiterii infracțiunii de trafic de persoane” în România, SUA și Marea Britanie.

„În acest caz sunt 7 victime de sex feminin”, a precizat DIICOT, care au fost ademenite cu false pretexte de dragoste și transportate în România, unde grupul le-a exploatat sexual și le-a supus la violențe fizice.

Citește și: