George Simion și Silvestru Șoșoacă sunt anchetați de Parchetul General pentru falsificarea semnăturilor, fix înainte de alegeri

Au mai rămas 3 zile până la alegeri, iar procurorii Parchetului General s-au apucat să-i ancheteze pe George Simion, liderul AUR, dar și pe Silvestru Șoșoacă, într-un dosar penal deschis privind potențiala falsificare a semnăturilor pentru Parlamentul European.

Astăzi, la cererea procurorilor, fostul soț al senatoarei Diana Șoșoacă a fost ridicat de polițiști de acasă și dus la Parchet. Iar audiat deocamdată în acest dosar va fi și George Simion, președintele AUR.

Este o speță destul de simplă, dar zgomotoasă.

O parte din membrii AUR s-au dus să protesteze pe scările Parchetului General. Domnul Claudiu Târziu, omul doi în cadrul AUR, spune că ceea ce i se întâmplă lui Simion e un dosar politic făcut de statul paralel.

Ce au descoperit procurorii e ceva pe care noi ziariștii o bănuim de vreo 20 de ani.

Lista de semnături pentru candidatura independentă înseamnă să strângi vreo 100.000 de semnături, și nimeni nu are cpacitatea să strânga independent atâtea; s-a încercat să se schimbe legea, partidele n-au vrut ca numărul de semnături să fie mai mic. Noi toți bănuim că practic toate partidele își falsifică semnături, dar pică cine e mai fraier, de obicei. La fiecare tur de alegeri este aceeași discuție.

În aprilie 2024 – la sfârșitul lunii aprilie era termenul final – a avut loc scandalul dintre domnul și doamna Șoșoacă, iar Simion ar fi instigat mai mulți membrii AUR și angajați ai Parlamentului să falsifice mii de liste de susținători necesare pentru ca Silvestru Șoșoacă să candideze independent pentru Parlamentul European.

Pe 9 aprilie, procurorii spun că Simion ar fi mobilizat zeci de membri de partid la sediul partidului AUR, ca oamenii aia să vină să completeze acele nesfârșite tabele, prin copierea datelor altor susținători ai AUR, care semnaseră în trecut pentru altceva.

Simion ar fi trimis inclusiv mesaje audio pe WhatsApp să vină să-l susțină pe Silvestru Șoșoacă.

La sediul partidului au venit peste 50 de persoane care au lucrat și noaptea, și a doua zi, ca să facă această operațiune de falsificare.

Cei de la Parchetul General au intrat cumva în panică, pentru că nu ieșeau 100.000, ar fi falsificat persoane reale și s-ar fi apucat să fotocopieze cu totul listele falsficate anterior, ca să obțină prin multiplicare 100.000 de semnături.

Au obținut 100.000 de semnaturi, le-au depus la Biroul Electoral Central, validând candidatura lui Șoșoacă pe 11 aprilie.

Problema e că îl avem pe Simion ca instigator și pe Șoșoacă, care este autorul, pentru că el a utilizat aceste semnături în folosul său, știind că sunt false.

Ar putea intra la aceeași infracțiune, fals în scrisuri sub semnatură privată. Codul Penal zice clar, dacă e găsit vinovat: închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă.

Bineînțeles, ei îl consideră un dosar politic, îi atacă statul paralel. Nu e o situație de care n-am mai auzit, dar a apărut acum, cu 3 zile înainte de vot.

Exit mobile version