• Artistul acuză Jandarmeria de discriminare rasială, după ce a fost amendat cu 1.000 de lei.
  • Trapperul spune, de asemenea, că va contesta amenda în instanță.
  • Csaba Asztalos, președintele CNCD: Trebuie să avem aceeași măsură pentru toată lumea care depășește sau nu limita libertății de exprimare

Gabriel Gavriș, cunoscut drept Gheboasă acuză Jandarmeria de discriminare după ce a fost amendat cu 1.000 de lei. Spune că alte trupe au avut „versuri la fel de rele sau mai rele”, dar el a fost singurul amendat, și pune asta pe seama faptului că este rom.

Trapperul spune, de asemenea, că va contesta amenda în instanță.

Între timp, a fost sesizat si Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru prestația de la Untold.

Recomandări

NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA
ACTORUL IAN GELDER A MURIT

„Nu întotdeauna este suficientă dezbaterea publică, în unele cazuri fiind nevoie de o intervenție a instituțiilor statului”, spune președintele CNCD, Csaba Asztalos.

Președintele CNCD: „Nu putem să ne pronunțăm acum, dar trebuie să avem aceeași măsură pentru toată lumea care depășește sau nu limita libertății de exprimare.”

„Faptul că cineva aparține unui grup nu înseamnă că nu poate să o facă discriminare. Aceste spețe au un grade de dificultate ridicat”, spune acesta.

CNCD va face o procedură de citare și va analiza în ce măsură s-a depășit sau unul limita libertății de exprimare, în acest caz a libertății de creație, spune președintele. Libertatea de exprimare nu este absolută.

De asemenea, CNCD va cita și organizatorii festivalului pentru a vedea dacă există sau nu o răspundere și din partea acestora, în ce privește prezența spectatorilor

„Este foarte bine că există o dezbatere pro și contra”, a spus Csaba Asztalos, la Aleph News.

Citește și