• Joi, poliţişti din Teleorman au descins la un imobil situat în comuna Pietroşani.
  • În urma verificărilor, în imobilul respectiv, care funcţiona sub forma unei pensiuni, au fost găsite 17 persoane în vârstă şi cu handicap.
  • Persoanele găsite în centrul ilegal au fost transportate la unitaţi medicale, pentru îngrijiri de specialitate, fiind contactate şi rudele acestora.

Joi, poliţişti din Teleorman au descins la un imobil situat în comuna Pietroşani. În urma verificărilor, în imobilul respectiv, au fost găsite 17 persoane în vârstă şi cu handicap. Imobilul care funcţiona sub forma unei pensiuni aparţine unei femei, de 47 de ani, din localitatea Pietroşani. În același timp, procurorii DNA au început să dispună reţineri în dosarul AJPIS Ilfov din scandalul Centrului Armonia din Voluntari condus de Ştefan Godei.

Au fost sesizate toate structurile cu atribuţii pe linie de verificare şi control, pentru efectuarea de verificări conform competenţei, au anunţat poliţiştii. Persoanele găsite în centrul ilegal au fost transportate la unitaţi medicale, pentru îngrijiri de specialitate, fiind contactate şi rudele acestora.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi evaziune fiscală.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

DNA a făcut primele rețineri în dosarul AJPIS Ilfov

Procurorii DNA au început să dispună reţineri în dosarul AJPIS Ilfov din scandalul Centrului Armonia din Voluntari condus de Ştefan Godei. Primul inspector AJPIS Ilfov a fost deja reţinut de DNA. Este vorba de inspectorul AJPIS Ilfov, Florina Rontescu. 

DNA l-a reţinut şi pe al doilea inspector AJPIS Ilfov, Cornel Andrei Năstase, care ar fi verificat necoresponzător şi ar fi avizat favorabil Centrul Armonia din Voluntari astfel încât instituţia a primit licenţa de funcţionare. Cei doi inspectori AJPIS vor fi prezentaţi mâine instanţei cu propunere de arestare preventivă. 

De asemenea, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.000 de lei. Procurorii DNA au făcut ieri percheziţii la AJPIS Ilfov şi la domiciliile unor inspectori AJPIS care ar fi acordat licenţă de funcţionare Centrului Armonia din Voluntari, deţinut de fundaţia lui Ştefan Godei, arestat de DIICOT în dosarul azilelor groazei.

Centrul a primit licenţa de funcţionare din partea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi în iulie 2022 iar pentru obţinerea licenţei finale a fost supus controalelor AJPIS.

În mai 2023, inspectorii AJPIS au făcut controlul la Centrul Armonia unde ar fi trebuit să constate neregulile precizate de DIICOT şi ANPC. Numai că inspectorii AJPIS nu numai că nu au constatat neregulile dar l-ar fi ajutat chiar pe patronul Godei să le acopere, arată surse judiciare.

Citește și: