• Pierderea poftei de mâncare, somn întrerupt, lipsa de energie sunt doar câteva dintre stările pe care le experimentăm pe vreme de caniculă.
  • Dincolo de măsurile cunoscute de precauție, este bine să știi ce să mănânci pe caniculă și ce alimente să eviți.
  • Gindrovel Dumitra: Trebuie să consumi între 2 și 4 litri de lichide pe zi.

Pierderea poftei de mâncare, somn întrerupt, lipsa de energie sunt doar câteva dintre stările pe care le experimentăm pe vreme de caniculă. Dincolo de măsurile cunoscute de precauție, este bine să știi ce să mănânci pe caniculă și ce alimente să eviți.

Gindrovel Dumitra, medic de familie, a vorbit la Aleph News despre efectele caniculei asupra corpului uman.

Gindrovel Dumitra îți spune că cel mai important lucru este să eviți deplasarea în perioadele ale zilei în care temperaturile sunt maxime, atunci când expunerea la radiațiile solare sunt, de asemenea, maxime.
Dacă este necesar să ieși din casă, medicul îți recomandă să porți haine care să ți acopere picioarele și mâinile, dar și să porți ceva pe cap. Astfel expunerea la radiațiile solare este minimă.
Îmbrăcămintea trebuie să fie de culoare deschisă.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Hidratarea este la fel de importantă în această perioadă, trebuie să consumi între 2 și 4 L de lichide pe zi”, a spus Gindrovel Dumitra, la Aleph News.

„Avem nevoie de un aport suficient de lichide care să compenseze pierderile prin transpirația. Transpirația fiind unul dintre mecanismele prin care corpul reușește să și mențină constantă temperatura.
Copiii sugarii și vârstnicii, cu vârsta peste 65 de ani, dar și persoanele care au anumite boli cronice trebuie să evite temperaturile ridicate.

Consumul de fructe, în special consumul de fructe zemoase și bogate în vitamina C, precum și iaurturile sau ceaiurile sau compoturile foarte puțin îndulcite pot să asigure suplimentar un volum de vitamine, de minerale și lichide”, spune medicul.

Citește și