• Jen Shah, vedeta din Real Housewives of Salt Lake City, a fost condamnată la șase ani și jumătate de închisoare pentru fraudă.
  • Procurorii federali au declarat că Shah a recunoscut că a victimizat 10 sau mai multe persoane cu vârsta de peste 55 de ani ca parte a pledoariei.
  • Ea își va ispăși pedeapsa în Texas și trebuie să se predea pe 17 februarie.

Jen Shah, vedeta din Real Housewives of Salt Lake City, a fost condamnată la șase ani și jumătate de închisoare pentru fraudă. Vedeta de reality-show a pledat vinovată de comiterea unei fraude electronice în cadrul unei scheme de telemarketing care viza persoanele în vârstă. Ea a sosit la tribunalul federal din New York pentru a se prezenta în fața judecătorului Sidney Stein de la Tribunalul Districtual al SUA.

Procurorii federali au declarat că Shah a recunoscut că a victimizat 10 sau mai multe persoane cu vârsta de peste 55 de ani ca parte a pledoariei. Departamentul de Justiție a solicitat inițial o pedeapsă de 10 ani, în timp ce echipa sa juridică a cerut trei ani. Înainte de a pronunța sentința, Stein a reamintit instanței că a condamnat o figură publică din televiziune.

Înainte de a fi condamnată, ea s-a adresat instanței și a spus: „Aș dori să profit de această ocazie pentru a vorbi despre cine sunt eu de fapt. Sunt Jennifer Shah … fiica unor imigranți”. Ea a spus că familia ei era înrădăcinată în „respect reciproc, îndeplinirea obligațiilor, umilință și generozitate, loialitate și respect”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Trebuie să accept faptul că am mers împotriva acestor valori fundamentale și îmi pare profund rău pentru ceea ce am făcut. Vreau să îmi cer scuze tuturor victimelor și familiilor și îmi asum întreaga responsabilitate pentru răul pe care l-am cauzat și voi plăti despăgubiri complete tuturor victimelor”, a spus Shah. Ea a adăugat: „Recunosc că unii dintre voi au pierdut sute de dolari, iar alții au pierdut mii de dolari și promit să vă răsplătesc.”

Ea își va ispăși pedeapsa în Texas și trebuie să se predea pe 17 februarie. La începutul anului 2021, Shah și Stuart Smith – pe care emisiunea l-a descris ca fiind asistentul ei – au fost arestați și acuzați de conspirație pentru fraudă electronică. Potrivit Procuraturii SUA pentru Districtul de Sud din New York, aceasta a fost în legătură cu telemarketingul și conspirația pentru a comite spălare de bani”. Starul RHOSLC a pledat inițial nevinovată în aprilie 2021, iar Smith a pledat vinovat în noiembrie. Ea și-a menținut nevinovăția pe parcursul celor aproape doi ani de saga, inclusiv în reuniunea Real Housewives din martie 2022.

În iulie, ea a pledat vinovată la o acuzație de conspirație pentru fraudă electronică și a fost de acord să renunțe la 6,5 milioane de dolari (5,3 milioane de lire sterline) și să plătească până la 9,5 milioane de dolari (7,8 milioane de lire sterline) ca despăgubire. La momentul respectiv, Shah a declarat judecătorului: În perioada 2012 – martie 2021, în Districtul Sudic din New York și în alte părți, am fost de acord cu alții să comit fraude electronice. Știam că nu e bine. Știam că mulți oameni au fost răniți și îmi pare foarte rău.”

Ea riscă o pedeapsă de până la 30 de ani de închisoare și a declarat în fața instanței că nu va face apel dacă sentința va fi mai mică de 14 ani. Shah este căsătorită cu Sharrieff Shah, care este coordonatorul echipelor speciale pentru echipa de fotbal a Universității din Utah. Ei au împreună doi copii.