• Hermoso urmează să dea versiunea sa despre evenimentele care au transformat sărbătorile de după victoria din august într-un moment #MeToo la nivel mondial.
  • Procurorii statului l-au acuzat pe Rubiales de abuz sexual și constrângere.
  • Hermoso a spus că speră că va ieși ceva bun din scandalul sărutului.

Fotbalista spaniolă Jenni Hermoso este așteptată marți la tribunal pentru a depune mărturie împotriva fostului președinte al federației de fotbal din această țară în legătură cu un sărut nedorit în timpul victoriei Spaniei la Cupa Mondială din vara anului trecut, anunță The Independent.

Într-o ședință cu ușile închise, Hermoso urmează să dea versiunea sa despre evenimentele care au transformat sărbătorile de după victoria din august într-un moment #MeToo la nivel mondial.

Când Luis Rubiales a plantat sărutul pe buzele atacantului, a declanșat mișcarea #SeAcabo [S-a terminat] în Spania și nu numai, pe tema egalității sexuale. Șeful fotbalistului, care a insistat întotdeauna că sărutul a fost consensual și neagă orice abatere, a fost interzis de Fifa, organismul de conducere mondial al sportului, în toate activitățile legate de fotbal.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Procurorii statului l-au acuzat pe Rubiales de abuz sexual și constrângere pentru că ar fi presat-o pe Hermoso să vorbească în apărarea sa, după ce acțiunile sale au stârnit o controversă mondială. Judecătorul care prezidează trebuie să decidă dacă cazul trebuie trimis în judecată.

Cu toate acestea, observatorii au sugerat că, dacă problema va ajunge în fața unui juriu, un proces va avea un impact care va depăși cu mult incidentul petrecut la câteva minute după ce Spania a învins Anglia la Sydney.

Hermoso a spus că speră că va ieși ceva bun din scandalul sărutului. Apărând la o emisiune televizată în direct, în timp ce Spania a primit în 2024, fotbalistul a spus națiunii: „Sper ca mulți oameni să se simtă împuterniciți”.

Citește și