• Prințul Frederik este cel mai mare copil al reginei Margrethe și al prințului Henrik al Danemarcei.
  • El va deveni rege al Danemarcei și șef de stat în Danemarca.
  • Fratele său mai mic, Prințul Joachim al Danemarcei, este cu un an mai mic decât el.

Danezii au avut parte de o surpriză în ajunul Anului Nou, când regina Margrethe a II-a și-a anunțat abdicarea. Prințul moștenitor Frederik al Danemarcei va urca pe tron la 14 ianuarie. Era cunoscut în Danemarca ca un prinț petrecăreț. Percepțiile au început să se schimbe după ce a absolvit Universitatea Aarhus în 1995 cu un master în științe politice. A fost primul membru al familiei regale daneze care a absolvit o educație universitară, scrie Sky News.

Prințul Frederik este cel mai mare copil al reginei Margrethe și al prințului Henrik al Danemarcei, care a murit în 2018. Fratele său mai mic, Prințul Joachim al Danemarcei, este cu un an mai mic decât el.

În 2022, regina Margrethe i-a deposedat pe cei patru copii ai lui Joachim de titlurile regale, afirmând că este vorba de o asigurare necesară pentru viitor a monarhiei”. Măsura nu i-a afectat pe copiii prințului moștenitor Frederik, care își păstrează toți titlurile, și nici nu a avut impact asupra liniei de succesiune.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

În vârstă de 55 de ani, prințul a fost spitalizat în urma unor accidente cu sania și cu trotineta. Soția sa a crescut pe insula australiană Tasmania și lucra ca avocat când cei doi s-au cunoscut în 2000, într-un bar din Sydney, în timpul Jocurilor Olimpice. El va deveni rege al Danemarcei și șef de stat în Danemarca. Deși monarhul este șeful statului, constituția daneză interzice strict implicarea acestuia în politica de partid.

Citește și