• Johnson & Johnson’s va trebui să plătească 18,8 milioane de dolari unui bărbat din California care a declarat că a dezvoltat cancer în urma expunerii la pudra pentru copii.
  • Hernandez nu va putea încasa banii în viitorul apropiat, datorită unui ordin al tribunalului, care a înghețat majoritatea litigiilor legate de talcul J&J.
  • Companie se confruntă cu mii de procese similare legate de produsele sale pe bază de talc.

Un tribunal american a decis că Johnson & Johnson’s va trebui să plătească 18,8 milioane de dolari unui bărbat din California care a declarat că a dezvoltat cancer în urma expunerii la pudra pentru copii, scrie Reuters.

Companie se confruntă cu mii de procese similare legate de produsele sale pe bază de talc.

Juriul a decis în favoarea lui Emory Hernandez Valadez, care a intentat anul trecut un proces la un tribunal din California, împotriva J&J, solicitând despăgubiri. Hernandez, în vârstă de 24 de ani, a declarat că a dezvoltat cancer, ca urmare a expunerii la produsul cu talc al companiei, încă din copilărie.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Juriul a considerat că Hernandez avea dreptul la despăgubiri pentru a compensa facturile medicale și suferința, dar a refuzat să acorde daune punitive împotriva companiei. Hernandez nu va putea încasa banii în viitorul apropiat, datorită unui ordin al tribunalului, care a înghețat majoritatea litigiilor legate de talcul J&J.

Citește și: