• Donald Trump s-ar putea confrunta cu procese suplimentare în anul viitor.
  • El a dezvăluit săptămâna aceasta că a primit o scrisoare în care îl informa că este ținta unei investigații separate a Departamentului de Justiție.
  • Data judecății de 20 mai 2024, stabilită vineri de judecătorul de district american Aileen Cannon, este un compromis între o cerere a procurorilor de a stabili procesul pentru luna decembrie.

Data procesului de 20 mai 2024 pentru Donald Trump, stabilită vineri de judecătorul de district american Aileen Cannon, este un compromis între o cerere a procurorilor de a stabili procesul pentru luna decembrie și o propunere a avocaților apărării de a-l amâna pe termen nelimitat până după alegerile prezidențiale din 2024, scrie France24.

Dacă data se va menține, va urma în preajma unui proces separat de la New York pentru Trump pentru zeci de acuzații de stat de falsificare a înregistrărilor comerciale în legătură cu o presupusă plată în bani tăcută către un star porno.

Amânând procesul de la data de începere din 11 decembrie pe care o solicitase Departamentul de Justiție, judecătorul de district american Aileen Cannon a scris că „programul propus de guvern este accelerat în mod atipic și incompatibil cu asigurarea unui proces echitabil”. Ea a fost de acord cu avocații apărării că cantitatea de probe care ar trebui verificată înainte de proces, inclusiv informații clasificate, era „volumă”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI

„Curtea constată că interesele justiției servite de această continuare depășesc interesul publicului și al inculpaților într-un proces rapid”, a scris Cannon.

Donald Trump s-ar putea confrunta cu procese suplimentare în anul viitor. El a dezvăluit săptămâna aceasta că a primit o scrisoare în care îl informa că este ținta unei investigații separate a Departamentului de Justiție privind eforturile de a anula rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020, un indiciu că acuzațiile ar putea veni în curând. Și procurorii din Georgia plănuiesc să anunțe deciziile de acuzare în câteva săptămâni într-o investigație asupra încercărilor lui Trump și aliații săi de a submina votul în acel stat.

Procesul înaintea lui Cannon avea să aibă loc într-un tribunal federal din Fort Pierce. Ea rezultă dintr-un rechizitoriu de 38 de capete de judecată, depus luna trecută de consilierul special al Departamentului de Justiție, Jack Smith, care l-a acuzat pe Trump că a strâns în mod intenționat documente clasificate, inclusiv înregistrări secrete, la proprietatea lui Mar-a-Lago din Palm Beach și că a conspirat cu valetul său, Walt Nauta, pentru a le ascunde de anchetatorii care le-au cerut înapoi.

Citește și