• Ziarul local Le Telegramme a publicat imagini ale unor grupuri de așa-numiți anti-revoltători” care purtau cagule și măști în timp ce arestau și băteau presupuși scandalagii în oraș.
  • Procurorul din Lorient, Stephane Kellenberger, a declarat miercuri că nicio anchetă nu este în curs de desfășurare, în absența unei plângeri legale sau a unui element concret sau obiectiv”.
  • Unitatea Forfusco a marinei militare cu sediul la Lorient a deschis o anchetă care este în curs de desfășurare. Până când nu se vor cunoaște rezultatele, nu se va face niciun alt comentariu”.

Marina franceză investighează acuzațiile potrivit cărora pușcași marini mascați, aflați în afara serviciului, au atacat revoltele din orașul Lorient, în vestul țării, unde se află o bază militară importantă, în timpul tulburărilor naționale de săptămâna trecută, informează The Guardian.

Ziarul local Le Telegramme a publicat imagini ale unor grupuri de așa-numiți anti-revoltători” care purtau cagule și măști în timp ce arestau și băteau presupuși scandalagii în oraș, vineri seara. Ziarul Ouest France a publicat, de asemenea, un interviu cu un bărbat în vârstă de 25 de ani, care a declarat că este membru al forțelor armate și că a intervenit pentru a sprijini poliția împreună cu aproximativ 30 de colegi pentru a nu lăsa țara să ardă”. Unitatea Forfusco a marinei militare cu sediul la Lorient a deschis o anchetă care este în curs de desfășurare. Până când nu se vor cunoaște rezultatele, nu se va face niciun alt comentariu”, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat remis agenției de presă AFP.

Primarul din Lorient, Fabrice Loher, a declarat pentru AFP că nu a putut confirma ce s-a întâmplat, dar a spus că a văzut oameni cu măști. Am crezut că sunt revoltați”. Ceea ce este important pentru mine este ceea ce spune Forfusco”, a spus primarul, adăugând că este îngrijorat de impactul incidentului asupra reputației orașului său.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

Procurorul din Lorient, Stephane Kellenberger, a declarat miercuri că nicio anchetă nu este în curs de desfășurare, în absența unei plângeri legale sau a unui element concret sau obiectiv” care să o justifice.
Un ofițer de poliție anonim citat de Le Telegramme la sfârșitul săptămânii a declarat că ofițerii i-au lăsat inițial pe anti-revoltă” să intervină pentru că ne ajutau”, înainte de a-și da seama că au mers un pic prea tare”. Ziarul a citat un martor care a declarat că bărbații s-au descris ca fiind patrioți”.

Forfusco este compusă din pușcași marini și comandouri ale forțelor speciale, potrivit site-ului Ministerului Apărării. Peste 3.500 de persoane au fost arestate în Franța în ultima săptămână, în ceea ce a fost cea mai gravă violență urbană din 2005 încoace. Acestea au fost declanșate de împușcarea mortală a unui adolescent de origine nord-africană de către poliție în timpul unui control în trafic în vestul Parisului.
Tulburările s-au extins la zeci de alte localități și au dus la o dezbatere acerbă despre rasismul din cadrul forțelor de securitate și inegalitatea din societate.

Citește și