• Castelul de 64 de milioane de dolari a fost construit de britanic în sudul Franței
  • Instanța a luat această decizie pentru că bărbatul a „uitat” să solicite o autorizație de construcție
  • Milionarul britanic refuză să se conformeze

Un dezvoltator britanic a primit ordin să-și demoleze castelul de 64 de milioane de dolari până în iunie 2022, scrie Business Insider.

Dezvoltatorul s-a judecat mai mulți ani cu autoritățile franceze, pentru a-și păstra proprietatea. Instanța a spus, însă, că respectivul castel a fost construit ilegal, iar milionarul ar fi ignorat legile privind planurile urbanistice zonale.

Castelul, care poate găzdui până la 36 de oaspeți, ar fi găzduit petreceri la care au participat multe persoane și care s-au soldat cu plângeri din partea vecinilor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Milionarul britanic Patrick Diter și soția sa, Monica, au dorit să cumpere o vilă în Toscana.

În schimb, cuplul a ajuns să-și construiască propriul conac în stil toscan pentru care au plătit 64 de milioane de dolari în Grasse, un oraș din sudul Franței, la mai puțin de o oră de mers cu mașina de Nisa.

Conacul are 32.000 de metri pătrați și este supranumit „Chateau Diter”. Include 18 apartamente, două heliporturi, o piscină și numeroase grădini.

Instanța supremă din Franța a stabilit că Chateau Diter a fost construit ilegal și a decis ca acest conac să fie demolat în termen de 18 luni. De asemenea, milionarul britanic a fost amendat cu 550.000 de dolari, el urmând să fie sancționat cu 600 de dolari pentru fiecare zi de întârziere dacă întreaga clădire nu este demolată până în iunie 2022.

Ideea demolării Chateau Diter, care este o capodoperă arhitecturală, este de neimaginat și prostească. Vom lupta pentru a evita acest lucru„, a spus avocatul lui Diter, Philippe Soussi, potrivit publicației Airmail.