• Semaforul inteligent oferă informații despre pistele pentru biciclete.
  • Semaforul anunță șoferii când urmează un drum cu risc de accidente.
  • Semaforul testat de nemți costă 100.000 de euro.

La un semn, închisă-i calea! Nemții și-au luat semafor inteligent care-ți pune roșu la semnalul girofarului. Dacă simte că o ambulanță, o mașină de poliție sau una de pompieri se apropie de o intersecție, semaforul inteligent pe care îl testează nemții trece la culoare roșie ca să le facă loc mașinilor de intervenție.

Tot semaforul îi avertizează pe șoferi dacă după el urmează un drum cu risc mare de accident, iar bicicliștii primesc informații despre pista de bicicliști.

Nemții au pus semaforul aproape de o stație de pompieri și de o pistă pentru biciclete ca să vadă dacă își face treaba așa cum trebuie.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Are un sistem de avertizare anti-coliziune pentru a preveni accidentele, dar și un asistent inteligent care va ghida șoferii în viraje, optimizând traficul și reducând congestiile.

O intersecție din Essenbach a fost aleasă ca locație pilot datorită caracteristicilor sale: prezența unei stații de pompieri în apropiere, permițând testarea prioritizării vehiculelor de urgență, o pistă de biciclete în apropiere, ideală pentru a testa informațiile dedicate cicliștilor, dar are și vizibilitate bună pe străzile laterale.

Costul semaforului inteligent este în jur de 100.000 de euro.

Citește și