• Explozia de la magistrala de gaz a fost cauzată de executarea lucrărilor pe şantier.
  • Transgaz dă vina pe firma de construcții pentru explozia de la Călimănești.
  • Surse: Conducta se afla la 1,2 metri sub pământ. Standardul e de cel puțin 1.8 metri.

Explozia de la magistrala de gaz de la Călimăneşti din judeţul Vrancea a fost cauzată de executarea lucrărilor pe şantierul Autostrăzii Moldovei A7 – este concluzia investigaţiei pompierilor.

Compania de gaz Transgaz dă vina pe firma de construcții, care executa lucrările la autostrada A7, și spune că firma de construcție „nu a respectat prevederile avizului de amplasament”.  Astfel, firma de construcții nu ar fi avut aviz de relocare a conductei de gaz care se intersectează cu traseul autostrăzii. Avizul trebuia emis de către compania Transgaz.

De cealaltă parte, Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, spune că această conductă de gaz nu era la o adâncime potrivită. Pe surse se vorbește de faptul că magistrala Transgaz se afla la 1,2 metri sub pământ. Standardul  legal este de cel puțin 1,8 metri de la primul strat al autostrăzii.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Ancheta este în desfășurare. IPJ Vrancea a anunțat deschiderea unui dosar penal privind infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Citește și: