• Un banner afișat pe site-ul Genesis Market anunța că domeniile aparținând organizației au fost confiscate de FBI.
  • Logo-urile altor organizații polițienești europene, canadiene și australiene erau, de asemenea, afișate pe site.
  • NCA a estimat că serviciul a găzduit aproximativ 80 de milioane de credențiale și amprente digitale furate de la peste 2 milioane de persoane.

Agențiile internaționale de aplicare a legii au confiscat o piață extinsă de pe dark web, populară printre infractorii cibernetici, a anunțat miercuri National Crime Agency in Marea Britanie, în cadrul unei operațiuni multinaționale denumite Operațiunea Cookie Monster”, scrie Reuters.

Un banner afișat pe site-ul Genesis Market anunța că domeniile aparținând organizației au fost confiscate de FBI. Logo-urile altor organizații polițienești europene, canadiene și australiene erau, de asemenea, afișate pe site, alături de cel al firmei de securitate cibernetică Qintel. Evaluăm că Genesis este una dintre cele mai importante piețe de acces din lume”, a declarat Rob Jones, directorul general al NCA, responsabil cu gestionarea amenințărilor.

NCA a estimat că serviciul a găzduit aproximativ 80 de milioane de credențiale și amprente digitale furate de la peste 2 milioane de persoane. Procurorul general adjunct al Departamentului de Justiție al SUA, Lisa Monaco, a precizat, într-o declarație, că mulți dintre utilizatorii forumului au fost arestați marți. Un oficial de rang înalt al FBI a declarat că au fost efectuate arestări în Statele Unite, dar a refuzat să ofere mai multe detalii.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT
COMUNITATEA POLITICĂ EUROPEANĂ SUSȚINE UCRAINA

Operațiunea privind Genesis este încă în curs de desfășurare. Într-o declarație prin care a anunțat sancțiunile împotriva pieței, Departamentul de Trezorerie al SUA a numit-o unul dintre cei mai importanți brokeri de acreditări furate și alte informații sensibile”. Autoritățile britanice au declarat că 17 țări au fost implicate în această operațiune, care a fost condusă de FBI și de Poliția Națională Olandeză și care a avut ca rezultat aproximativ 120 de arestări, peste 200 de percheziții și aproape 100 de activități preventive”.

Genesis era specializată în vânzarea de produse digitale, în special amprente de browser” recoltate de pe computere infectate cu software malițios, a declarat Louise Ferrett, analist la firma britanică de securitate cibernetică Searchlight Cyber.

Citește și: