• Un petrolier sud-coreean s-a răsturnat în apropierea prefecturii Yamaguchi, soldându-se cu pierderea vieților a doi marinari și dispariția altor doi.
  • Autoritățile japoneze continuă eforturile pentru găsirea și salvarea supraviețuitorilor, cu toate că vremea furtunoasă complică misiunea.
  • Nava transporta 980 de tone de acid acrilic, ceea ce poate reprezenta o amenințare serioasă pentru mediul înconjurător în cazul unei eventuale scurgeri.

Opt marinari au murit după ce un petrolier sub pavilion sud-coreean s-a răsturnat în largul coastei de vest a Japoniei, scrie BBC.

O altă persoană a fost găsită într-o stare care nu-i pune viața în pericol, în timp ce alte două sunt date dispărute, a anunțat paza de coastă japoneză.

Nava Keoyoung Sun s-a răsturnat în largul prefecturii Yamaguchi după ce echipajul a cerut ajutor prin radio în jurul orei 07:00 miercuri.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE

În continuare se caută alți doi marinari care se aflau la bord.

Se pare că nava se afla la ancoră din cauza vremii furtunoase. Paza de coastă a declarat că transporta 980 de tone de acid acrilic.

Operațiunea de salvare a avut loc în apropierea orașului Shimonoseki, în sud-vestul țării.

Paza de coastă japoneză a raportat că echipajul este format din doi coreeni, opt indonezieni și un cetățean chinez. Miercuri, în zonă au fost măsurate vânturi de până la 54 km pe oră.

Citește și