• Activiștii din Mallorca au instalat panouri false care avertizează asupra alunecărilor de teren și a căderilor de pietre pentru a încerca să țină turiștii departe de cele mai bune locuri de pe insulă.
  • În timp ce semnele îi avertizează pe turiști să nu se apropie, mesajele în limba catalană clarifică faptul că nu există niciun pericol.
  • Grupul anticapitalist Manacor Caterva se află în spatele semnelor neoficiale, despre care spun că sunt „pline de umor”.

Activiștii din Mallorca au instalat panouri false care avertizează asupra căderilor de pietre și a altor pericole cu scopul de a ține turiștii vorbitori de limba engleză departe de plajele populare, scrie Sky News.

În timp ce semnele îi avertizează pe turiști să nu se apropie, mesajele în limba catalană de dedesubt clarifică faptul că nu există niciun pericol. Unul dintre panouri are interdicția „Plajă închisă” în limba engleză, cu un semn ce interzice înotul, totuși chiar sub acesta, un mesaj le spune vorbitorilor de catalană contrariul: „Platja Oberta” sau „Plajă deschisă”.

Ce alte panouri false au fost puse

Un alt afiș susține că este nevoie de aproape trei ore de mers pe jos până la plajă, când aceasta se află la câțiva metri distanță, iar sub o imagine a unui înotător înconjurat de meduze, un alt afiș spune: „Plaja deschisă, dar nu pentru meduze sau străini” și un alt panou avertizează asupra „pericolului” reprezentat de „căderi de pietre și alunecări de teren”.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Grupul anticapitalist Manacor Caterva se află în spatele semnelor neoficiale, despre care spune că sunt „pline de umor”. Activiștii au criticat supraaglomerarea plajelor și turismul de masă într-un comunicat de presă transmis către ziarul local. Panourile false se află în Cala Morlanda, Es Calo, Cala Petita, Porto Cristo, Cala Murta, Cala Magraner și Cala Bota.

Citește și: