- CJSU a decis închiderea sălilor de sport din Timiș, pe data de 23 octombrie
- 7 manageri de săli de sport din Timișoara au dat în judecată Prefectura și CJSU
- Ei spun că prin închiderea sălilor, autoritățile și-au depășit competențele
Locuitorii Timișoarei care se duc la sala de fitness regulat vor trebui să mai aștepte. Autoritățile au închis astfel de business-uri, iar antreprenorii din domeniu nu au stat cu mâinile în sân. Ramona și alți șase proprietari de săli de sport își cer dreptatea la Tribunal.
Ramona Olteanu, manager Friends Arena: „Suntem singrul județ în care s-au închis sălile de sport, la o infectare de 3 cazuri la mia de locuitori, iar dup o lună s-a constatat că rata nu a scăzut, deci este clar că noi nu suntem un factor care să spunem că suntem parte din problemă”
În așteptarea deciziei judecătorilor, proprietarii de săli de sport și instructorii de fitness au ieșit în stradă. Au protestat în fața Tribunalului Timiș. Protestatarii scandează „Sport pentru sănătate! Vrem să ne întoarcem în săli!”
Adriana Crișan, instructor de fitness: „Sportul înseamnă imunitate, înseamnă un psihic mai bun, articulații mai bune și mai sănătoase. Am mai lucrat și on line, dar pe o parte dintre clienți i-am lăsat deoparte, care nu și-au dorit să lucreze online”
Mai sunt și pierderile financiare. De când cu pandemia, sălile se sport sunt fie închise, fie funcționează la capacitate redusă.
Cosmin Șorban, manager Smartfit Studio: „Doar de centrele pe care le reprezint eu, depind între 90 și 150 de oameni. Dacă punem la socoteală și firma de pază și curățenia, cam acolo suntem. Dacă anul trecut aveam , în medie, 1.000 de check-in-uri la sală, anul acesta avem undeva la 200-300”.
Dacă vor pierde procesul, managerii sălilor de sport nu se dau bătuți.
Vor face apel, pentru că sunt convinși că decizia CJSU este abuzivă și discriminatorie.