• Ducele de Sussex a cerut despăgubiri de peste 440.000 de lire sterline în procesul de piratare telefonică.
  • Prințul Harry a dat în judecată Mirror Group Newspapers pentru colectarea ilegală de informații.
  • Prințul Harry se confruntă cu procesul încă de luna trecută, când Regele Charles al III-lea a vizitat România.

Prințul Harry a cerut despăgubiri de peste 440.000 de lire sterline în procesul de piratare a conversațiilor telefonice împotriva Mirror Group Newspapers, scrie The Telegraph.

Prințul Harry a dat în judecată Mirror Group Newspapers pentru despăgubiri în legătură cu colectarea ilegală de informații, inclusiv piratare a conversațiilor telefonice, citând 148 de articole despre care a afirmat că au fost obținute ilegal, cum ar fi prin interceptarea mesageriei sale și a apelurilor telefonice.

Dintre acestea, 33 de articole au fost selectate ca eșantion pe care să se bazeze cazul său. Într-un document judiciar publicat în ultima zi a procesului, echipa de avocați Ducelui a stabilit un total de 320.000 de lire sterline ca sumă de bani pe care ar putea să o primească pentru articolele respective, dacă judecătorul îi va da dreptate.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE

Ce a urmat

Într-un alt document, avocații săi au declarat că Prințul Harry ar trebui să primească peste 120.000 de lire sterline pentru că „a fost ținta unei cantități uriașe de colectare ilegală de informații de către diferiți detectivi privați”.

Articolele alese au fost publicate în Mirror din 1996 până în 2010 și acoperă relația ducelui cu fratele său, destrămarea relației sale cu fosta iubită Chelsy Davy și acuzații de consum de droguri.

Cea mai mare sumă solicitată pentru unul dintre cele 33 de articole este în valoare de 25.000 de lire sterline și este vorba despre un articol de două pagini publicat în decembrie 2003 în People.
David Sherborne, avocatul lui Harry, a sugerat anterior în fața instanței că relația dintre frați a început să se răcească din cauza acestui articol

Cei de la Mirror Group au declarat la proces că neagă faptul că 28 din cele 33 de articole au implicat colectarea ilegală de informații.

Ducele ar putea primi mai mulți bani în cazul în care judecătorul Fancourt va concluziona că are dreptul și la „daune agravate” pentru suferință suplimentară sau vătămare.

Citește și: