• Prințul Harry trebuia să depună mărturie marți, dar avocatul său a fost informat săptămâna trecută că ducele ar trebui să se prezinte luni la Înalta Curte din Londra.
  • Harry trebuia să se prezinte pentru primul din cele cinci procese în curs împotriva tabloidelor britanice acuzate de piratarea telefonului său.
  • Harry a dat în judecată Mirror Group Newspapers pentru daune în legătură cu presupusa colectare ilegală de informații.

Prințul Harry nu s-a prezentat luni la un tribunal din Londra pentru prima zi a confruntării sale cu Daily Mirror din Marea Britanie – sfidând ordinele judecătorului, scrie New York Post. Avocatul lui Harry, David Sherborne, i-a spus judecătorului Timothy Fancourt că ducele de Sussex a zburat de la casa sa din Los Angeles duminică târziu, după ce a participat la aniversarea a doi ani a fiicei sale Lilibet, dar nu a putut fi prezent luni la tribunal.

Dispozițiile sale de călătorie sunt de așa natură și dispozițiile sale de securitate încât este puțin complicat”, i-a spus Sherborne judecătorului. Sunt puțin surprins”, a răspuns Fancourt, menționând că l-a instruit pe Harry să fie prezent în instanță în prima zi a acestui caz foarte așteptat.

Harry trebuia să se prezinte pentru primul din cele cinci procese în curs împotriva tabloidelor britanice acuzate de piratarea telefonului său și de invadarea vieții sale private. Andrew Green, un avocat al Mirror Group Newspapers, a declarat că este profund tulburat” de absența lui Harry în ziua deschiderii procesului.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

Prințul Harry nu s-a prezentat luni la tribunalul londonez

El a acuzat echipa de avocați a lui Harry că a irosit timpul instanței, spunând că se aștepta să îl interogheze pe prinț în legătură cu 33 de articole despre care familia regală susține că se bazează pe materiale obținute ilegal. Prințul, în vârstă de 38 de ani, trebuia să depună mărturie marți, dar avocatul său a fost informat săptămâna trecută că ducele ar trebui să se prezinte luni la Înalta Curte din Londra, în cazul în care declarațiile de deschidere s-ar fi încheiat înainte de sfârșitul zilei.

Harry a dat în judecată Mirror Group Newspapers pentru daune în legătură cu presupusa colectare ilegală de informații. Sherborne a declarat că pirateria telefonică și alte forme de colectare ilegală de informații s-au desfășurat la o scară atât de mare încât este puțin plauzibil ca grupul de presă să fi folosit un detectiv particular pentru a scoate mizerii despre prinț doar o singură dată, lucru pe care l-au recunoscut.

Scopul justifică mijloacele pentru acuzat”

Scopul justifică mijloacele pentru acuzat”, a spus el. Cazul împotriva Mirror Group este primul dintre multiplele procese intentate de Harry împotriva presei care va ajunge la proces – și unul dintre cele trei în care editorii tabloidelor susțin că l-au spionat ilegal.

Mirror Group a susținut că a folosit documente, declarații publice și surse pentru a relata în mod legal despre familia regală. Sherborne a susținut că jurnaliștii de la Mirror au folosit aceleași tehnici asupra lui Harry – ascultând mesageria vocală și angajând detectivi privați pentru a-l spiona – ca și pe alții.

Harry, care va deveni primul membru al familiei regale din peste un secol care va depune mărturie în instanță, este de așteptat să descrie cum a fost chinuit de mass-media de-a lungul vieții sale. El a acuzat paparazzi că au provocat accidentul de mașină din 1997 de la Paris, în care și-a ucis mama sa, prințesa Diana, și a declarat că hărțuirea din partea presei britanice i-a determinat pe el și pe soția sa, Meghan Markle, să lase în urmă viața regală și să fugă în SUA în 2020.

Citește și: