• Departamentul Irlandez al Agriculturii ia în considerare sacrificarea a 65.000 de vaci pe an în următorii 3 ani
  • „Acest lucru chiar trebuie să se oprească. Uciderea unor vaci nu contează pentru schimbările climatice”, a scris Musk pe Twitter, răspunzând autoarei Ashley St. Clair.
  • Propunerea ar fi oferită ca opțiune voluntară fermierilor în vârstă ca „schemă de ieșire la pensie”.

Elon Musk a intervenit asupra rapoartelor unei propuneri a guvernului irlandez de a sacrifica aproximativ 200.000 de vaci pentru a îndeplini obiectivele Uniunii Europene privind schimbările climatice, descrie Fox News. „Acest lucru chiar trebuie să se oprească. Uciderea vacilor nu contează pentru schimbările climatice”, a scris Musk pe Twitter, răspunzând autoarei Ashley St. Clair.

St. Clair a postat pe Twitter un editorial publicat de Cowboy State Daily intitulat „Irlanda caută să omoare 200.000 de vaci pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice; Sunt turmele america următoarele?”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ

Planul de sacrificare

The Telegraph, ziarul național britanic, a raportat recent faptul că, guvernul irlandez ia în considerare un plan de sacrificare a 200.000 de bovine pe fondul presiunii de la Bruxelles. Potrivit ziarului, o opțiune luată în considerare de Departamentul Irlandez al Agriculturii pentru a reduce emisiile provenite din agricultură cu un sfert până în 2030 este să inițieze o sacrificare a 65.000 de vaci pe an timp de trei ani, reducând efectiv efectivul național de lactate cu 10%. Propunerea ar fi oferită ca opțiune voluntară fermierilor în vârstă ca „schemă de ieșire la pensie”.

Sursă: Fox News

De atunci, Departamentul Irlandez al Agriculturii a declarat că rapoartele se refereau la un „document de modelare” inclus într-un „proces deliberativ”, dar nu au fost convenite planuri finale. „Rapoarte ca acesta servesc doar să alimenteze și mai mult opinia conform căreia guvernul lucrează în culise pentru a submina sectoarele noastre de lapte și animale”, a declarat Tim Cullinan, președintele Asociației Fermierilor Irlandezi. „Deși ar putea exista unii fermieri care doresc să părăsească sectorul, ar trebui să ne concentrăm cu toții pe oferirea unei căi pentru următoarea generație de a intra în agricultură”.

Citește și: