• Raportul depus de poliție nu a numit nicio persoană anume ca fiind responsabilă.
  • Trenurile s-au ciocnit cu o forță atât de mare încât vagoanele trenului expres, care transporta peste 1.200 de pasageri, s-au răsturnat pe șinele opuse.
  • Mai mult de 100 de cadavre nu au fost încă identificate.

Poliția din India a înregistrat un caz penal de moarte prin neglijență” în legătură cu accidentul feroviar de vineri, în urma căruia 275 de persoane au murit, în timp ce criticii au acuzat guvernul că încearcă să transfere vina pentru dezastru, scrie The Guardian.

Raportul depus de poliție nu a numit nicio persoană anume ca fiind responsabilă, dar a precizat că vinovăția anumitor angajați ai căilor ferate nu a fost stabilită, ceea ce va fi scos la iveală în timpul anchetei”.

Potrivit rapoartelor preliminare, o defecțiune a semnalului a determinat trenul Coromandel Express să schimbe calea ferată de pe linia principală pe linia de buclă vineri seara, unde un tren de marfă staționar era plin cu minereu de fier greu.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Trenurile din India s-au ciocnit cu o forță atât de mare încât vagoanele trenului expres, care transporta peste 1 200 de pasageri, s-au răsturnat pe șinele opuse și au deraiat trenul expres Howrah care venea din sens opus, cu consecințe devastatoare. O operațiune de salvare la care au participat forța națională de intervenție în caz de dezastru și sute de voluntari a durat două zile pentru a scoate supraviețuitori și cadavre din dărâmături. De atunci, rudele s-au străduit să localizeze trupurile celor dragi, mulți dintre ei fiind grav desfigurați. Mai mult de 100 de cadavre nu au fost încă identificate.

Existau temeri că bilanțul victimelor ar putea continua să crească, peste 300 dintre cei 1.175 de răniți fiind încă în spital, unii în stare gravă. Până luni, trenurile de pasageri și de marfă din India au reluat circulația pe ruta unde s-a produs coliziunea, una dintre cele mai vechi și mai aglomerate linii din India, cu plase plasă plasă peste vagoanele mutilate care încă zăceau pe șine pentru a le proteja de ochii pasagerilor.

Ministrul căilor ferate, Ashwini Vaishnaw, și membrii consiliului feroviar au declarat că investigația se concentrează asupra unei defecțiuni a sistemului de gestionare a căii ferate, care coordonează și controlează automat semnalele pentru trenurile care se apropie și care are rolul de a se asigura că acestea sunt întotdeauna direcționate către liniile libere.

Citește și