Elon Musk va purta o conversație cu Robert F. Kennedy Jr. pe Twitter, în timp ce se pregătește să îl înfrunte pe Joe Biden la nominalizarea democrată

  • Proprietarul miliardar al Twitter va discuta cu Kennedy luni, în cadrul unui eveniment Twitter Spaces intitulat Reclaiming Democracy”.
  • Conversația are loc la doar câteva săptămâni după ce guvernatorul Floridei, DeSantis, a accesat Twitter pentru a-și anunța candidatura la președinție.
  • Kennedy a fost susținut de un număr mic de figuri notabile din industria tehnologică.

Elon Musk îl va găzdui pe Robert F. Kennedy Jr., un antivaccinist declarat, într-o convorbire virtuală pe Twitter, în timp ce se pregătește să îl înfrunte pe președintele Joe Biden pentru nominalizarea democrată pentru alegerile din 2024 – la câteva săptămâni după lansarea catastrofală a campaniei lui Ron DeSantis pe această platformă, scrie Business Inisder.

Proprietarul miliardar al Twitter va discuta cu Kennedy – nepotul regretatului președinte John F. Kennedy – luni, în cadrul unui eveniment Twitter Spaces intitulat Reclaiming Democracy”, marcând a doua sa conversație cu un candidat la președinție pe platformă.

Kennedy s-a dovedit a fi o figură controversată în ultimii ani, devenind un proeminent militant anti-vaccin în timpul pandemiei COVID-19, care l-a comparat pe Anthony Fauci cu Adolf Hitler. De asemenea, el a împărtășit în mod repetat afirmații false despre vaccinuri pe Instagram-ul său, care a fost suspendat în 2021, dar a fost între timp restabilit.

Kennedy a fost susținut de un număr mic de figuri notabile din industria tehnologică, cum ar fi cofondatorul Twitter Jack Dorsey, care a postat duminică pe Twitter un clip Fox News în care challengerul susținea că i-ar putea învinge pe Donald Trump și DeSantis în alegerile de anul viitor.

Conversația are loc la doar câteva săptămâni după ce guvernatorul Floridei, DeSantis, a accesat Twitter pentru a-și anunța candidatura la președinție în cadrul unei convorbiri audio găzduite de Musk și de aliatul său de lungă durată David Saacks, pe care proprietarul Twitter a numit-o cea mai importantă poveste de pe Pământ”.

În cadrul evenimentului online, care a fost afectat de probleme tehnice care au întârziat începerea sa cu peste 30 de minute, DeSantis s-a lansat într-o lungă tiradă despre libertatea de exprimare, cu apeluri pentru a înlocui virusul minții treze cu realitatea, faptele și principiile durabile”.

Kennedy a făcut declarații similare cu privire la libertatea de exprimare, sugerând că există un complex industrial de cenzură” care acționează ca un sistem incredibil de sofisticat de control al informației”.

Citește și