• Luni, Apple este așteptată să anunțe prima sa nouă linie majoră de produse de când a prezentat Apple Watch în 2014, prima cască de realitate mixtă (virtuală și augmentată).
  • În timpul conferinței pentru dezvoltatori axată pe software, WWDC, Apple ar putea lansa prima sa cască de realitate mixtă.
  • „Reality Pro” va fi vândut pentru „aproximativ 3.000 de dolari”, potrivit lui Dan Ives de la Wedbush.

Iată cum arată noua cască Apple

Noul căști de realitate mixtă de la Apple arată puțin diferit de aproape: are un fir care se conectează la un acumulator.

Acțiunile Unity, o companie populară de aplicații și jocuri, se bucură de efectul Apple. Acțiunile Unity au urcat cu peste 17% luni, după anunțul că aplicațiile și jocurile de pe platforma sa vor obține acces deplin la funcțiile VisionOS.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Știm că există o comunitate de dezvoltatori care au creat aplicații 3D incredibile de ani de zile”, a spus Susan Prescott de la Apple la evenimentul de luni,” adăugând că „Jocurile și aplicațiile bazate pe Unity pot obține acces deplin la funcțiile VisionOS, cum ar fi Passthrough, randare de înaltă rezoluție și gesturi native.” Între timp, acțiunile Apple au închis cu 0,76% mai puțin.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Luni, Apple este așteptată să anunțe prima sa nouă linie majoră de produse de când a prezentat Apple Watch în 2014, prima cască de realitate mixtă (virtuală și augmentată), scrie BFM.

În timpul conferinței pentru dezvoltatori axată pe software, WWDC, Apple ar putea lansa prima sa cască de realitate mixtă, potrivit cercetărilor analiștilor, rapoartelor din mass-media și referințelor din ce în ce mai vagi din partea Apple.

Potrivit rapoartelor, căștile vor avea ecrane de înaltă rezoluție. Dar ar putea, de asemenea, să le permită utilizatorilor să vadă și să interacționeze cu lumea reală prin intermediul unor camere de mare putere montate pe dispozitiv, un truc numit uneori passthrough sau realitate mixtă.

„Reality Pro” va fi vândut pentru „aproximativ 3.000 de dolari”, potrivit lui Dan Ives de la Wedbush. Căștile au fost concepute pentru a juca jocuri video, a viziona filme, a participa la videoconferințe și a face sport, adaugă analistul.

Realitatea virtuală este dominată în prezent de Meta – căștile sale Quest vor reprezenta peste 80% din piață până la sfârșitul anului 2022, potrivit Counterpoint.

Joi, șeful grupului, Mark Zuckerberg, a lansat un nou dispozitiv, Quest 3, „prima cască de consum cu realitate mixtă în culori de înaltă rezoluție”.

Realitatea mixtă permite utilizatorilor să treacă de la realitatea virtuală la realitatea augmentată, în care elementele virtuale sunt suprapuse peste mediul lor real.

Quest 3, care va fi disponibil începând din toamnă în Statele Unite de la 500 de dolari, este „cu 40% mai subțire” decât modelul anterior, „mai confortabil” și „mai puternic”, a declarat directorul general.

Citește și