• Procesul de defăimare intentat de Donald Trump împotriva CNN pentru folosirea expresiei „the Big Lie” și asocierea cu Adolf Hitler a fost respins.
  • În procesul federal intentat în octombrie anul trecut în Florida, Trump spunea că referințele i-au afectat reputația și cariera politică.
  • Trump candidează pentru nominalizarea prezidențială a Partidului Republican din 2024.

Procesul de defăimare intentat de Donald Trump împotriva CNN pentru folosirea expresiei „the Big Lie” și asocierea cu Adolf Hitler a fost respins.

Trump ceruse daune punitive de 475 de milioane de dolari. În procesul federal intentat în octombrie anul trecut în Florida, Trump spunea că referințele i-au afectat reputația și cariera politică, scrie AP.

Trump candidează pentru nominalizarea prezidențială a Partidului Republican din 2024. Este a treia sa candidatură la președinție în calitate de candidat al unui partid majoritar.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Judecătorul districtual american Raag Singhal, care a fost numit de Trump, a declarat vineri, în hotărârea sa, că pretențiile de defăimare ale fostului președinte au eșuat deoarece referințele erau opinii și nu declarații factuale.

„Folosirea de către CNN a expresiei the Big Lie în legătură cu contestațiile electorale ale lui Trump nu dă naștere la o deducție plauzibilă că Trump susține persecuția și genocidul evreilor sau al oricărui alt grup de oameni”, a scris judecătorul în decizie.

Citește și