• Fanii lui Taylor Swift au provocat activitate seismică la un concert recent al artistei.
  • Fenomenul a avut loc și la un concert Foo Fighters din 2011 în Noua Zeelandă la care au participat 50.000 de fani.
  • Cercetătorii au analizat semnalele din ambele nopți: „şi au observat rapid că erau în mod clar acelaşi tipar de semnale”.

Concertele pe care Taylor Swift le-a susținut la Seattle pe 22 şi 23 iulie, au generat o activitate seismică echivalentă cu un cutremur de magnitudine 2,3 pe scara Richter. Activitatea, detectată de seismometru, a fost provocată de fanii artistei care dansau pe stadionul din Seattle.

Momentul a fost comparat cu celebrul „Cutremur al Bestiei” din 2011, când fanii Seattle Seahawks au sărit în sus de bucurie când apărătorul Lynch a marcat un touchdown într-un joc fotbal american împotriva New Orleans Saints.

Dar nu e singurul exemplu. Fenomenul a avut loc și la un concert Foo Fighters din 2011 în Noua Zeelandă la care au participat 50.000 de fani, dar magnitudinea nu au fost dezvăluită.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT

Cercetătorii au analizat semnalele din ambele nopți. „şi am observat rapid că erau în mod clar acelaşi tipar de semnale”, spune pentru CNN un profesor de geologie de la Universitatea Western Washington.
Ea a remarcat că diferența de magnitudine dintre evenimentul NFL şi dansul fanilor lui Taylor Swift a fost de doar 0,3, dar consideră că fanii lui Taylor Swift i-au învins pe cei ai Seattle Seahawks.

Citește și