• Kevin Spacey este un „agresor sexual care hartuiește bărbații, a declarat vineri un procuror britanic la începutul procesului actorului american.
  • Spacey, în vârstă de 63 de ani, a pledat nevinovat la 12 acuzații de abuz sexual asupra a patru bărbați, care ar fi avut loc între 2001 și 2013.
  • Spacey a lucrat mai mult de un deceniu la Londra ca director artistic al teatrului Old Vic din capitala britanică, între 2004 și 2015.

Kevin Spacey este un „agresor sexual” care hartuiește bărbații și nu respectă limitele sau spațiul personal, a declarat vineri un procuror britanic la începutul procesului actorului american laureat cu Oscar, acuzat de infracțiuni sexuale, scrie Reuters. Spacey, în vârstă de 63 de ani, a pledat nevinovat la 12 acuzații de abuz sexual comise împotriva a patru bărbați, care ar fi avut loc între 2001 și 2013.

În deschiderea pledoariei acuzării la Southwark Crown Court din Londra, avocata Christine Agnew a declarat juriului că Spacey a fost un actor extrem de faimos, care a câștigat mai multe premii. „El este, de asemenea, potrivit acuzării, un bărbat care agresează sexual alți bărbați”, a spus ea.

„Un bărbat care nu respectă limitele sau spațiul personal, un bărbat care se pare că se bucură să-i facă pe alții să se simtă neputincioși și inconfortabil – un agresor sexual. Metoda sa preferată de agresiune este, se pare, să apuce agresiv alți bărbați în zona intimă”, spune procurorul.

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI
CÂND VEZI SEZONUL 4 DIN EMILY IN PARIS
CÂT DAU BOGAȚII PENTRU JO?
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
CUM SE TRANSMITE GRIPA AVIARĂ

De ce este acuzat actorul

Acuzațiile împotriva sa includ incidente repetate de agresiuni sexuale. De asemenea, el este acuzat de o infracțiune mai gravă, aceea de a determina o persoană să se angajeze într-o activitate sexuală cu penetrare fără consimțământ, care prevede o pedeapsă maximă de închisoare pe viață.

Procesul ar trebui să dureze aproximativ patru săptămâni.

Spacey, care a câștigat Oscaruri pentru cel mai bun actor în „American Beauty” (1999) și pentru cel mai bun actor în rol secundar în „The Usual Suspects” (1995), a lucrat mai mult de un deceniu la Londra ca director artistic al teatrului Old Vic din capitala britanică, între 2004 și 2015.

Cândva, una dintre cele mai mari vedete de la Hollywood, Spacey a dispărut în mare parte din atenția publicului de când a fost acuzat de comportament sexual nepotrivit, în urmă cu șase ani.

Citește și